Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 de juny de 2012

Ikea signarà la setmana que ve el conveni per a la instal·lació d'un centre comercial a Tarragona

Ikea signarà la setmana que ve el conveni per a la instal·lació d'un centre comercial a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona i Ikea signaran la setmana que ve el conveni que permetrà la instal•lació d'un centre comercial de la multinacional sueca a la ciutat. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que, malgrat alguns entrebancs, l'arribada d'Ikea està "més a prop que mai". Recentment, la comissió informativa d'Urbanisme i el plenari municipal han aprovat el plec de condicions que preveu que Ikea pagui 15,75 MEUR pels drets comercials de 45.000 metres quadrats del pla parcial 10. Es tracta d'uns terrenys adjacents a l'autovia T-11, al barri de Campclar. Ikea obriria el centre comercial de Tarragona -el primer de tot Catalunya que s'ubica fora de la demarcació de Barcelona- en tres anys.

L'import que abonarà la multinacional es destinarà íntegrament a finançar la urbanització d'aquest sector urbanístic. El cost final de les actuacions, que sortiran a concurs, s'estima en els 20 MEUR. La diferència entre aquest import i la quantitat que pagarà Ikea anirà a càrrec de la trentena de propietaris del sòl que, no obstant, mantindran la titularitat dels terrenys i ingressaran beneficis en funció dels metres quadrats de que disposin.

L'alcalde ha explicat que els últims dies tots aquells propietaris que han acceptat el plec de condicions han signat davant de notari. Només es necessita que el 60% hi donin suport per tirar endavant el projecte. Ballesteros es mostra convençut que Ikea s'acabarà instal•lant a la ciutat, però no vol donar-ho per fet fins que no es produeixi la signatura la setmana que ve.

Font: delcamp.cat

Pujar