Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 de setembre de 2012

La taula anticrisi es posa en marxa per definir les temàtiques i els col·laboradors

La taula anticrisi es posa en marxa per definir les temàtiques i els col·laboradors

La taula de dinamització econòmica 'Reus Amunt' s'ha posat en marxa aquest dimarts amb una primera sessió inaugural en la que han participat els principals agents -Ajuntament, Cambra de Comerç i Caritas- i que ha servit per debatre les temàtiques de les properes quatre sessions i els noms dels col•laboradors. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha ressaltat que es tracta d'una proposta avaluativa, que servirà després al govern municipal per prendre decisions en la lluita contra la pobresa i l'atur, així com instar a d'altres administracions a fer el mateix. En aquesta primera sessió, hi ha participat com a convidar el professor de l'Institut de Direcció i Gestió Pública d'ESADE, Albert Serra.

La intenció del govern municipal és que la taula tingui un vessant social però també econòmic, amb la presència de la regidoria d'Empresa i Ocupació i de la Cambra de Comerç de Reus, representada pel seu president, Isaac Sanromà. Un dels principals objectius és superar les picabarelles polítiques que van sorgir al voltant de l'autoria d'aquesta taula i de la seva confecció, davant "l'inacceptable realitat que un de cada quatre reusencs vol treballar i no ho pot fer", ha subratllat Sanromà. A la taula també hi haurà una representació fixa de Càritas, a través del seu president, Antonio Garcia.

Per tal de ser un organ més àgil i eficient, la taula s'ha organitzat en diferents nivells, amb un grup permanent de treball, on també hi seran membres de l'oposició, i un altre temporal en el que participaran diferents sectors que tenen a veure amb la temàtica de cada sessió, com poden ser la URV, representants comercials o empresarials, sindicalistes o presidents d'associacions de veïns. Montserrat Vilella ha indicat que cadascuna de les sessions es prepararà prèviament per tenir un debat ordenat que serveixi per extreure conclusions.

De moment, Vilella no s'ha fixat cap termini per poder presentar projectes o propostes concretes i des de la Cambra de Comerç consideren que l'important és "generar riquesa a través de les empreses perquè contractin a gent, tenint en compte que a Reus tenim un fort sector del comerç i de les noves tecnologies", ha indicat Sanromà. Per la seva banda, Antonio Garcia ha indicat que "cal aturar-nos per pensar iniciatives que donin un gir a la siutació i que ens permetin continuar caminant".

Font: Reus Digital.

Pujar