Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

10 d'octubre de 2012

IBM s'instal·la a Reus amb l'objectiu de crear 450 llocs de treball

IBM s'instal·la a Reus amb l'objectiu de crear 450 llocs de treball

IBM instal•larà un centre d’innovació tecnològica a Reus. La companyia INSA —empresa que pertany al grup IBM— obrirà un centre d’innovació tecnològica al polígon Tecnoparc. Serà el quart que té el grup a l’Estat i el primer que impulsa a Catalunya. El centre serà operatiu al final de novembre amb una cinquantena de treballadors. La previsió és créixer fins al centenar en un any, amb l’horitzó màxim de fins a 450 empleats. Disposaran d’un espai de 1.200 m² amb una inversió incial de 700.000 euros. Marta Martínez, directora general d’IBM Global Services Espanya, ha destacat que han escollit Reus per la seves bones comunicacions i també per la facilitat de trobar-hi personal. «On trobem talent és on obrim», ha afegit.

Des d’aquest centre, el quart que crea aquesta companyia a Espanya, es prestaran serveis a la Generalitat de Catalunya en virtut del contracte adjudicat a l’UTE formada per IBM i INSA en l’àmbit de la gestió sociosanitària el passat mes de juliol. Per realitzar aquesta tasca, la companyia INSA contractarà en les properes setmanes desenes de professionals especialitzats.

Els detalls de l’acord s’han tancat aquest dimecres en una reunió en la qual han participat Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat; Jordi Escaleno, director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat; Carles Pellicer, alcalde de Reus; Marc Arza, regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació, i diversos executius d’IBM i INSA, entre els quals Marta Martínez, directora general d’IBM Global Services Espanya, i Pilar García-Ceballos, directora general d’INSA.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha subratllat el caràcter innovador en el procés de contractació de les TIC de la Generalitat de Catalunya, la qual permet «que la companyia pública tingui un impacte directe en el territori quant a creació de nous centres, com el d’INSA a Reus, així com en la generació d’ocupació d’alt valor afegit». Així mateix, ha afirmat que Catalunya està fent una aposta pel sector de les TIC com a motor per sortir de la crisi, «i m’alegro que INSA i IBM siguin part d’aquest motor».

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que «la implantació d’una gran empresa com el Grup IBM a Reus dóna l’impuls definitiu al clúster en tecnologies de la informació i la comunicació a l’entorn del parc tecnològic. L’Ajuntament de Reus posa a la disposició de l’empresa tot el potencial dels seus equipaments i infraestructures de suport a la innovació, com a aposta per un sector estratègic per a la generació d’activitat econòmica i d’ocupació amb gran projecció de futur».

Font: Reus Digital
 

Pujar