Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 d'octubre de 2012

El Vendrell instal·la compadors "intel·ligents" als barris marítims

El Vendrell instal·la compadors

El Servei Municipal d’Aigües del Vendrell presumeix d’instal•lar comptadors «intel•ligents» als barris marítims. Prop de 7.000 famílies ja tenen instal•lat aquest nou sistema, de les quals més de la meitat ja reporten dades a la central sobre hàbits i tendències de consum, així com alertes de possibles fuites i fraus. Ara mateix més de 4.000 famílies del barri de Sant Salvador ja poden consultar a les oficines d’Aigües de Tomoví si s’ha produït una fuita o quin és el seu consum diari d’aigua potable. Amb aquest nou sistema es pot fer la lectura remota i automàtica dels comptadors d’aigua en xarxa fixa. Les dades s’envien directament a una central situada dins les oficines del servei d’aigües.

Aquesta tecnologia basada en la telelectura permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar-hi cap operari, segons destaquen fonts municipals. El regidor d’Aigües de l’Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, ha explicat que el nou sistema de lectura de comptadors té molts avantatges, tant per als ciutadans com per al servei d’aigües.

«Per al ciutadà el projecte no té cap cost sobre les tarifes de l’aigua, no és necessari que faciliti la lectura del comptador i li permet disposar diàriament de dades del consum diari de cada comptador, que pot detectar així possibles fuites, alguna fallada interna o frau per manipulació, entre d’altres», afirma Escarré. «A la vegada —continua el regidor—, per a l’Ajuntament i el propi servei Municipal d’Aigües, aquest sistema permet conèixer al detall la demanda d’aigua en aquestes zones per definir les possibles inversions que s’haurien de fer a la xarxa d’aquestes zones.»

Una implantació per fases

La implantació d’aquest sistema s’està fent per fases. De moment ja s’han instal•lat uns 7.000 comptadors d’aquest tipus a Sant Salvador, des del Sanatori fins al torrent dels Aragalls, i en els propers mesos es completarà a Coma-ruga. Justament aquests dies s’està portant a terme l’estudi de la cobertura en aquesta zona. L’objectiu és que l’any que ve s’hagin instal•lat un total de 9.000 als barris marítims i, a partir d’aquí, estudiar la possibilitat d’un desplegament futur a tot el municipi.

Font: delcamp.cat
 

Pujar