Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

29 d'octubre de 2012

Repsol posarà el seu gra de sorra per transformar Tarragona en una ciutat intel·ligent

Repsol posarà el seu gra de sorra per transformar Tarragona en una ciutat intel·ligent

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director de Repsol a Tarragona, Joan Pedrerol, han signat aquest dilluns per la tarda un conveni segons el qual la multinacional assessorarà al consistori tarragoní en el camp de l’energia i la mobilitat dins del projecte Tarragona Smart Mediterranian City, amb el qual es pretén transformar Tarragona en una ‘ciutat intel•ligent”.

Aquest conveni està enquadrat dins del conveni marc que Repsol i l’Ajuntament van signar el passat mes de març. En aquell moment, Joan Pedrerol ja va manifestar que Repsol col•laboraria per aconseguir la transformació de Tarragona en una ciutat intel•ligent. Ara es donarà un pas més, ja que la multinacional energètica es compromet no només a ajudar a la consecució d’aquest objectiu, sinó també a incorporar-se a les estructures d’impuls i desenvolupament del projecte com a soci del consistori.

Estudi de la mobilitat

Així mateix, amb aquest conveni que es renovarà automàticament al 2013 si cap de les dues parts diu el contrari, Repsol es compromet a finançar un estudi d’eficiència energètica en el transport públic de la ciutat de Tarragona, que es durà a terme per part del Centre Tecnòlogic de la Química de Catalunya.

El cost de l’estudi és de 30.000 euros, i segons Pedrerol, ja s’ha començat a treballar. Si tot va bé, es preveu que en uns 8 o 9 mesos ja es puguin conèixer les conclusions de l’estudi.

Estalvi energètic

En aquest sentit, el director general de Repsol ha manifestat que “primer hem d’estudiar bé tot allò relacionat amb el transport públic de Tarragona, i després ja veurem quines són les millors solucions per aconseguir millorar la mobilitat i impulsar l’eficiència i l’estalvi energètic, i molt concretament aquelles relacionades amb els nous combustibles per transport públic, que per nosaltres és molt important”.
De la seva banda, Josep Fèlix Ballesteros ha apuntat que tenir com a soci a Repsol “és tot un luxe i un privilegi per a nosaltres” i ha destacat la importància de convertir-se en un laboratori permanent de probes pilot “testades i que ja se sap que funcionen” i de projectes innovadors, “que faran que Tarragona sigui un gran aparador al món, especialment tenint en compte la repercussió que obtindrem amb els Jocs Mediterranis”.

Font: Tarragona 21.

Pujar