Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de febrer de 2013

Bertschi inaugura la primera terminal intermodal a les instal·lacions de Bayer a Tarragona

Bertschi inaugura la primera terminal intermodal a les instal·lacions de Bayer a Tarragona

La terminal, de 18.000 metres quadrats, va començar a construir-se al setembre de 2011 i ha suposat una inversió de tres milions d’euros. Construïda amb doble ample de via, l’ibèric i l’internacional per quan arribi el tercer carril i connecti Tarragona amb Europa, té una capacitat de 800 contenidors i està adaptada per a trens de 500 metres.
L’actual xarxa ferroviària en ample ibèric obliga a canviar les mercaderies de comboi en arribar a la frontera francesa o a una altra terminal amb ample internacional. Gràcies a les noves instal•lacions, les companyies del polígon milloraran la seva competitivitat, reduint el temps i les emissions de CO2, un cop es disposi d’accés a l’ample europeu. Aquesta terminal també permetrà reduir el trànsit de mercaderies en les xarxes viàries properes al clúster químic.

Roc Muñoz, alcalde de la Canonja, ha estat l’encarregat d’encapçalar l’acte d’inauguració acompanyat per José Llorca, president de Ports de l’Estat, i Ricard Font i Hereu, Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres autoritats. En el seu discurs, l’alcalde de la Canonja ha destacat que “Per les comarques de Tarragona, per al port i per a tota la indústria petroquímica, és absolutament necessari que es posi en marxa el tercer fil. És una cosa per la qual cosa hauria d’apostar el Govern i, per descomptat, la indústria”.

La nova terminal respon a un projecte que es va iniciar fa aproximadament 5 anys de la mà de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i per la qual han apostat totes les empreses del polígon químic de Tarragona. La proximitat de les instal•lacions de Bayer MaterialScience a la via que connecta Barcelona i València i l’existència d’un apartador van ser un dels factors claus per escollir aquesta ubicació.
Markus Widmer, Gerent de Bertschi Ibèrica, Hans-Jörg Bertschi, CEO de la companyia, i Jesús Lloma-Ossorio, director general de Bayer MaterialScience a Espanya i Portugal, han participat en l’acte inaugural com a representants de les dues empreses. En l’esdeveniment, Lloma ha afirmat que “És una oportunitat per aportar valor afegit als estàndards de la fàbrica i al teixit empresarial de la regió”.

La posada en marxa de la plataforma en les instal•lacions de Bayer MaterialScience, el primer client de la companyia suïssa a Espanya, ha coincidit amb el 20 aniversari de l’arribada de Bertschi a la península Ibèrica.

Font: Infocamp. Imatge: Bayer.

Pujar