Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

5 de juny de 2012

El Govern de Reus presenta un nou esborrany de mesa socioeconòmica contra la crisi

El Govern de Reus presenta un nou esborrany de mesa socioeconòmica contra la crisi

El Govern de Reus ha presentat avui davant dels altres grups municipals de l'Ajuntament de Reus la proposta de mesa socioeconòmica que fa prop de dos mesos va presentar la regidora de Benestar Social, Montse Vilella, i del regidor
d'Innovació, Empresa i Ocupació, Marc Arza. El primer esbós d'aquest document ja es va presentar davant dels mitjans de comunicació just l'endemà de que el cap de files del PSC a la ciutat de Reus, Francesc Vallès, es reunís amb el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, i posessin de relleu la necessitat de tirar endavant una mesa d'aquestes característiques per trobar solucions a la crisi.

Malgrat les disputes polítiques, avui sembla que ja hi hauria acord, si més no al Govern, per tirar endavant aquesta mesa. Durant les properes setmanes, abans de la seva presentació definitiva, s’inclouran suggerències de procediment i funcionament intern que han sorgit de la reunió d’avui entre Govern i grups municipals.

La taula tindrà un caràcter consultiu i d’assessorament, i estarà formada per representants de cada un dels grups municipals de l’Ajuntament, així com per diferents actors socials i econòmics de l’àrea d’influència de la ciutat. Se celebrarà una primera reunió de presentació de la mesa en què participaran cada un dels representants de cada formació política i de les entitats i organitzacions participants, i on es marcarà un calendari de reunions.

Posteriorment, es realitzaran diferents sessions temàtiques en les que hi haurà l’assistència fixa dels membres polítics corresponents a cada partit, així com un responsable de Caritas, com a representant del món social, i un membre de la Cambra de Comerç de Reus, en representació de l’àmbit econòmic. A més a més, i segons la temàtica que es tracti en cada una de les sessions, també hi participaran agents de l’àmbit en qüestió i experts en la matèria, que no han de ser necessàriament de l’àrea geogràfica del Baix Camp.

Aquest punt anterior ha canviat en relació al primer document, on la Cambra de Comerç de Reus no estava present en la mesa i només hi havia de ser convidada, igual que entitats del tercer sector, de forma puntual. Els sindicats, que tampoc eren en la primera proposta del 'Reus amunt', tampoc seran convidats a la permanent en aquesta mesa.

L’objectiu d’aquesta taula, segons s'ha explicat des de l'Ajuntament mitjançant una nota de premsa, és crear un espai de diàleg transversal que esdevingui el bressol del conjunt de polítiques i mesures orientades a promoure el desenvolupament social i econòmic de Reus. El Govern ha volgut destacar que el compromís d'iniciar aquesta mesa es deu a un prec que des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es va fer al Ple el passat mes d'octubre de 2011.

Font: delcamp.cat

Pujar