Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

5 de juny de 2012

Els espais Patrimoni de la Humanitat de Tarragona, amb visió de 360 graus a Google

Els espais Patrimoni de la Humanitat de Tarragona, amb visió de 360 graus a Google

La ciutat de Tarragona ha estat triada per la companyia Google per formar part de la seva nova iniciativa World Wonders Project (Projecte de les Meravelles del Món), una nova eina d'imatges amb visió de 360 graus destinada a donar a conèixer els seus espais Patrimoni de la Humanitat. En total, s'integraran al projecte 132 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat de divuit països. La seva presentació mundial va tenir dijous passat a Madrid, atès que l'Estat espanyol és un dels països del món amb més monuments declarats Patrimoni de la Humanitat. El conjunt arqueològic de Tarragona és l'únic lloc català que s'ha incorporat al projecte, juntament amb una dotzena de monuments espanyols.

El popular buscador, amb la col•laboració de la Unesco, classifica els monuments i paisatges segons la seva ubicació o bé per temàtica, i ofereix la possibilitat d'explorar-los amb fotos panoràmiques inèdites, realitzades amb la tecnologia de l'street view. També s'hi pot consultar una fitxa amb la localització, informació diversa, vídeos y més fotografies, que fins i tot poden afegir els usuaris.

A partir de la selecció de llocs inicials, la intenció de Google és anar ampliant continguts i oferir molts més monuments i llocs d'interès. Les càmeres de 360 graus de l'Street View no només han gravat el carrer, sinó també l'interior d'edificis. El projecte està pensat també per a estudiants, i inclou un apartat educatiu per descarregar-se -de moment- una dotzena d'arxius, amb continguts didàctics addicionals.

Durant la setmana passada, un equip de Google va enregistrar imatges de l'interior del Jardí Romà -des del Vial Bryant fins a l'entrada del recinte de l'Amfiteatre-, un recorregut interior pel recinte de l'Amfiteatre -des de la passarel•la fins l'esplanada del costat longitudinal-, i l'interior del Passeig Arqueològic, a la Muralles. Es preveu que les imatges d'aquests nous espais s'incorporin tant a l'streetview com al projecte World Wonders Project de Google en un parell de mesos.

Font: delcamp.cat
 

Pujar