Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

6 de juny de 2012

El volum de les exportacions ha augmentat un 35% en el darrer any

El volum de les exportacions ha augmentat un 35% en el darrer any

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit aquest dimarts la presentació de l’estudi de conjuntura econòmica de les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls del primer trimestre del 2012. El catedràtic d’Economia de la URV, Agustí Segarra, ha explicat que les empreses del Camp i l’Ebre han augmentat un 35,9% el volum de les seves exportacions en el darrer any. Aquesta dada, segons Segarra, fa que les dues demarcacions ja representin prop d’un 15% del total d’exportacions catalanes, davant l’11,8% que representaven el 2010. Entre els principals sectors exportadors, Segarra ha posat de relleu el “gran pes” del sector químic, les indústries metal·lúrgiques així com el sectors auxiliars al món de l’automoció.

Tot i aquest augment de les exportacions – xifrada en un augment del 5,9 MEUR als 7,9 MEUR- Segarra ha dit que les vendes a l’exterior encara podran seguir creixent de cara els propers anys, fet que representarà – a mig termini- també un augment de l’ocupació en persones “poc qualificades”. De fet, Segarra ha matisat que, tot i l’augment de les exportacions, l’”estancament” del mercat interior fa que encara hi hagi un elevat índex de població aturada a Catalunya, xifrada en més 23,5%.

Tot i aquest missatge d’optimisme, les cambres de comerç també han valorat negativament les dades d’ocupació al Camp i l’Ebre en el darrer any. De fet, la Conca de Barberà i el Priorat així com el Baix Ebre i el Montsià són les comarques més afectades amb una disminució de l’ocupació xifrada en un 2% i un 6% respectivament. Segarra ha detallat que la diferència entre les dues demarcacions recau en el gruix de l’empresa química ubicada a Tarragona.

Amb tot, Segarra ha fet pal·lesa un cop més la necessitat de recuperar el consum, el volum d’inversions i defensar el punt geogràfic i estratègic que representen les dues demarcacions.

Font: Tarragona 21.

Pujar