Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

6 de juny de 2012

La primera fàbrica de l'Estat de bateries per a vehicles elèctrics recarregables, a Reus

La primera fàbrica de l'Estat de bateries per a vehicles elèctrics recarregables, a Reus

L'empresa Ticnova s'ha presentat aquest dimecres al matí davant del teixit empresarial i polític de Reus. El seu director tècnic, Albert Colom, ha explicat que l'empresa es dedica al disseny i fabricació de bateries modulars i recarregables, de liti-ió, a nivell domèstic per a tot tipus de vehicles elèctrics. Colom ha explicat que el la principal diferència respecte els sistemes elèctrics tradicionals recau en la facilitat de recàrrega d'aquestes bateries a través d'un "kit de càrrega, com el d'un mòbil". Colom ha dit que amb aquest sistema, els usuaris poden carregar les bateries dels seus vehicles elèctrics de manera "fàcil i senzilla". L'autonomia de les bateries permet fer uns 25 quilòmetres.

Ticnova, ubicada al polígon industrial Mas Batlle de Reus, forma part del consorci Convehidor format per cinc empreses: Saft Baterías, la mateixa Ticnova, Jofemar, Abengoa, Ecomotive Innova Consultors i tres centres tecnològics com són l'Institut Tecnològic de la Energia de València, la Fundació AITIIP de Saragossa i el grup d'Investigació, Desenvolupament i innovació (I+D+i) en Sistemes Elèctrics i Electrònics de Potència de la Universitat d'Extremadura.

Durant els dos darrers anys han donat feina a una quarantena de persones i el volum d'inversió de convertir el projecte en realitat ascendeix al milió d'euros. Colom ha explicat que la presentació d'aquest dimecres a Reus ha de servir també per començar a tancar l'agenda dels propers mesos. El director tècnic ha admès que encara no hi ha concertada cap comanda però que l'objectiu passa també perquè els clients puguin testejar els prototips treballats per Ticnova i detectar millores al producte ofert. Ticnova i el consorci d'empreses que el formen treballa amb els ulls posats al mercat intern de l'Estat però no descarta cap tipus d'acció que pugui permetre oferir el seu producte més enllà de les fronteres del país.

Des de Ticnova han assegurat que entre els clients a qui podrien donar resposta hi ha motos elèctriques però també petits vehicles elèctrics així com carruatges de golf.
Ticnova treballa sota el sistema Emic -dissenyat per Ecomotive Innova Consultors- que permet tenir tot un seguit de bateries modulars, recarregables i intercanviables de manera que els usuaris poden seguir disposant del seu vehicle, mentre és carrega una de les bateries. Colom ha detallat també que, sota una visió més industrial i destinada a flotes de vehicles, han dissenyat una estructura que quan s'inserta una bateria buida, te'n ofereix -al moment- una de carregada de manera que el treballador pot continuar disposant també del seu vehicle elèctric.

Font: delcamp.cat

Pujar