Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 de juny de 2012

TGN disposarà de 180 noves places residencials per a gent gran a partir d'aquest estiu

TGN disposarà de 180 noves places residencials per a gent gran a partir d'aquest estiu

La ciutat de Tarragona sumarà, a partir d'aquest estiu, 180 noves places residencials per a gent gran i 40 més de centre de dia a la nova Residència Ponent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. L'obra ja està finalitzada i durant els pròxims dies s'hi instal•larà el mobiliari i tot l'equipament amb la previsió que, una vegada obtinguts els permisos, es pugui posar en marxa aquest mateix estiu. L'equipament, amb un pressupost de 18 MEUR -dels quals la Generalitat n'ha aportat 4 MEUR-, s'aixeca en uns terrenys cedits per l'Ajuntament al barri de la Granja. La residència, de tipus concertat, contribuirà a pal•liar el dèficit de places residencials per a gent gran que registra la ciutat.

Després de dos anys de treballs, les obres de construcció de la residència -amb una superfície de 10.000 metres quadrats- ja s'han enllestit. L'edifici consta d'un soterrani, una planta baixa i quatres plantes on s'ubiquen els 180 llits de què disposa -la meitat en habitacions individuals i l'altra meitat en estances dobles-. Està previst que una de les plantes es dediqui específicament a l'atenció socio-sanitària. Els serveis generals s'ubicaran al soterrani mentre que la planta baixa acollirà els espais comuns, entre els quals el centre de dia i una àrea de rehabilitació.

Tan bon punt s'obtinguin els certificats per part del Departament de Benestar i Família, la residència obrirà de forma gradual amb l'objectiu de poder funcionar a ple rendiment en dos anys. En aquest moment, podrà donar a feina a prop de 200 treballadors. El centre està equipat amb totes les noves tecnologies i comoditats per als residents, especialment persones grans amb un elevat nivell de dependència, segons ha explicat el gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que la nova residència ajudarà a pal•liar, en part, el dèficit de places residencials per a gent gran que arrossega la ciutat. Segons el consistori, amb el nou equipament es disposarà d'una ràtio de poc menys de 4 places per cada 1.000 habitants, encara per sota de la mitjana catalana, que és d'unes 4,5 places per cada miler d'habitants. La nova residència Ponent està ubicada al barri de la Granja, al costat del camp de futbol.

Font: ACN.
 

Pujar