Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de juny de 2012

Pellicer admet que el deute de Reus podria arribar als 400 MEUR a finals del 2012

Pellicer admet que el deute de Reus podria arribar als 400 MEUR a finals del 2012

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha admès aquest divendres que el deute del consistori podria arribar als 400 MEUR a finals d'aquest 2012. Pellicer ha dit que quan va arribar al govern (CiU i PP) ara fa just un any, el deute de l'Ajuntament s'ubicava entorn els 383 MEUR. Tot i l'esforç de contenció econòmica, l'estalvi i els processos de fusió per evitar despeses -que han permès reduir en 25 MEUR el deute municipal- el crèdit ICO de l'Estat per pagar factures a proveïdors vinculat al pla d'ajust dispararà el deute municipal fins als 400 MEUR a finals d'aquest 2012.Tot i la xifra, Pellicer s'ha mostrat tranquil i ha defensat la capacitat de l'Ajuntament per fer front al deute actual.

L'alcalde de Reus, que el proper dilluns farà balanç del seu primer any al capdavant del govern municipal, ha recordat també la tasca de contenció econòmica del consistori que ha permès reduir a 7,7 MEUR un dèficit xifrat en els 13,5 MEUR quan van arribar a l'alcaldia.

Pellicer ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al plenari d'aquest divendres que ha servit per aprovar, tot i el vot en contra dels socialistes, el pla de sanejament financer entre el 2012 i el 2015 demanat per la Generalitat amb setze vots a favor (CiU i PP), dues abstencions (AraReus) i set vots en contra del PSC.

Font: ACN.

Pujar