Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

10 de juny de 2012

Luís del Olmo promou el primer museu de la ràdio a Catalunya a Roda de Berà

Luís del Olmo promou el primer museu de la ràdio a Catalunya a Roda de Berà

El primer museu de la ràdio a Catalunya ha obert portes. Es troba a Roda de Berà, arran de mar, promogut pel veterà periodista Luis del Olmo, fill adoptiu del municipi. Del Olmo, acompanyat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, han inaugurat aquest dissabte el museu, batejat com 'Protagonistas Luis del Olmo'.

Ubicat al centre cívic del Roc de Sant Gaietà, el nou museu està conformat per més de 150 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, amb peces des de finals del segle XIX fins a principis de la dècada dels 60. Tots els aparells radiofònics pertanyen a la col•lecció privada de del Olmo, peces que el periodista ha cedit a l'Ajuntament per a la creació d'aquest museu.

Aquest és el primer museu de la ràdio que s'obre a Catalunya, i el segon a l'estat espanyol, després que l'any 2003 s'inaugurés el 'Museo de la Radio Luis del Olmo', a Ponferrada. La vicepresidenta Joana Ortega ha subratllat la col•laboració público-privada en aquest projecte, "un dels principis pels quals aquest govern estem batallant". El museu mantindrà obertes les seves portes al públic de forma gratuïta durant tot el cap de setmana.

Font: delcamp.cat
 

Pujar