Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

11 de juny de 2012

El Banc de Sang vol superar les 33.000 donacions fetes l'any passat a la demarcació

El Banc de Sang vol superar les 33.000 donacions fetes l'any passat a la demarcació

El Banc de Sang i Teixits (BST) va recollir l'any passat a la demarcació de Tarragona un total de 32.875 donacions de sang, el que suposa un índex de 40,52 donacions per cada miler d'habitants, tres punts per sobre de la mitjana catalana. El director del BST a Tarragona, Enric Contreras, ha explicat que l'objectiu és mantenir i incrementar el nombre de donacions de sang al territori i seguir creixent en les altres línies del centre, com ara el Banc de Cordó o el Banc de Llet Materna. Coincidint amb la celebració aquest dijous del Dia Mundial del Donant de Sang -convocat per l'Organització Mundial de la Salut- l'Ajuntament de Tarragona acollirà una campanya especial de donació oberta a la ciutadania.

L'any passat es van fer a Catalunya un total de 281.744 donacions de sang, amb un índex de 37,4 donacions per mil habitants. Al Camp i l'Ebre se'n van fer 32.875 tant als centres sanitaris com en les diferents campanyes endegades. A Tarragona ciutat, per exemple, es van sumar 6.018 donacions, un índex de 47 donacions per cada mil habitants, 10 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. Destaca que 3.320 van ser d'homes, 2.698 de dones i que 1.191 donants ho feien per primera vegada. Per trams d'edat, les persones de 36 a 55 anys són les que donen més sang, seguides de les de 26 a 35 anys.

Segons Contreras, la demarcació és l'única que va créixer l'any passat en donacions i la ciutat de Tarragona és una de les capitals més actives en quant a promoció de la necessitat de donar sang. La Marató de Donació de Sang de Tarragona, de fet, és la campanya on s'aconsegueixen més donants en un sol dia de tot l'Estat i la segona d'Europa. L'any passat es va batre el rècord de participació amb 1.380 donacions, de les quals 332 van ser de persones que donaven sang per primera vegada. Enguany, la Marató de Donació de Sang se celebrarà el 15 de setembre al Teatre Metropol.

Abans, però, aquest dijous 14 de juny la ciutat se sumarà al Dia Mundial del Donant de Sang amb una campanya especial que tindrà lloc a la seu de l'Ajuntament de Tarragona entre les deu del matí i les dues del migdia, segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Victoria Pelegrin. La iniciativa anirà adreçada a representants polítics, treballadors del consistori, mitjans de comunicació i a la ciutadania en general. El Banc de Sang i l'Ajuntament confien que aquesta activitat contribueixi a mantenir i incrementar les donacions. Aquest any s'han sumat ja 2.344 donacions de sang a la ciutat de Tarragona, 447 de les quals procedents de nous donants.

Font: ACN.

Pujar