Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

12 de juny de 2012

Tarragona rubrica amb Ikea l'acord per acollir la nova botiga i una inversió de 60 MEUR

Tarragona rubrica amb Ikea l'acord per acollir la nova botiga i una inversió de 60 MEUR

L'Ajuntament de Tarragona i Ikea han signat aquest dimarts a la tarda el conveni urbanístic que permetrà l'obertura d'una gran superfície comercial de la multinacional sueca a la ciutat. Aquest és l'últim pas per garantir l'aterratge de l'empresa a Tarragona l'estiu del 2015, després que els propietaris dels terrenys que feien falta per tirar l'acord endavant també hi hagin donat el seu vist-i-plau. La nova botiga, que s'ubicarà a prop del barri de Campclar, suposarà una inversió de 60 MEUR i s'estima que crearà almenys 350 llocs de treball entre directes i indirectes, i 500 més mentre durin les obres. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que Ikea dinamitzarà la ciutat i el territori.

Ballesteros ha recordat que les converses per aconseguir l'arribada d'Ikea a Tarragona es van iniciar fa tres anys. "Ha estat un treball llarg i complex, un procés més lent del què voldríem, però en el qual preservem la capacitat comercial de Tarragona entesa com a ciutat i com a territori", ha subratllat. El batlle tarragoní ha volgut agrair especialment a la multinacional sueca del moble la seva aposta en moments "durs" i d'incertesa econòmica i social. "Tarragona, però també Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca o Valls, es veuen beneficiades d'aquesta ubicació", ha insistit.

De la seva banda, el director Immobiliari d'Ikea Ibérica, Pedro Campelo, ha afirmat que Ikea aposta per Tarragona i que han vingut per quedar-se. "Volem agrair el treball realitzat per l'Ajuntament perquè han estat molts anys de negociacions tant amb l'administració i propietaris que culminen avui amb la signatura del conveni", ha declarat. Campelo ha confirmat que les previsions són obrir l'establiment l'any 2015 i ha assegurat que han apostat per ubicar la botiga a Tarragona seguint criteris d'ubicació, accessibilitat i "la millor ubicació comercial".

Ikea invertirà 60 MEUR en l'obertura del nou centre comercial a Tarragona. S'estima que la botiga crearà 300 llocs de treball directes, entre 50 i 70 d'indirectes, i 500 més mentre durin les obres. "Serà una botiga dimensionada al mercat de Tarragona", ha afirmat Campelo, qui ha apuntat també que la companyia manté l'interès en obrir un centre comercial a Girona. "Està en el nostre pla d'expansió, serà una botiga futura i ara mateix estem en l'anàlisi de mercat", ha afegit sobre el seus plans a les comarques gironines.

La nova botiga de la multinacional sueca a Tarragona s'ubicarà al Pla Parcial Urbanístic (PPU) 10, a prop del barri de Campclar, una zona de 314.000 metres quadrats que també acollirà pisos. Així es recull en el conveni signat pel nombre suficient de propietaris del sòl de què depenia el tancament de l'acord -en un percentatge que no s'ha volgut desvetllar-. El plec de condicions preveu que Ikea pagui 15,75 MEUR pels drets comercials de 45.000 metres quadrats del pla parcial 10. L'import que abonarà la multinacional es destinarà íntegrament a finançar la urbanització d'aquest sector urbanístic.

Font: delcamp.cat
 

Pujar