Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de juny de 2012

Montblanc compra els edificis de la Cooperativa de Viticultors per 800.000 €

Montblanc compra els edificis de la Cooperativa de Viticultors per 800.000 €

El ple de l'Ajuntament de Montblanc d'aquest dimecres va aprovar l'adquisició, per procediment expropiador, dels edificis de la Cooperativa de Viticultors del municipi. La proposta va tirar endavant per la mínima, gràcies als set vots favorables d'Agrupament Catalanista de Montblanc. Per la seva banda, els sis regidors de l'Entesa de Montblanc, CiU, Independents per Montblanc i el PSC, s'hi van oposar. En total, el consistori ha adquirit tres finques per un import de 800.000 euros, que inclouen, entre altres, l'agrobotiga, el magatzem adjunt i el celler. Aquest últim edifici, de tipus modernista, es convertirà en un centre de recepció i d'acollida turística.

L'adquisició dels edificis s'ha pogut tirar endavant després que s'hagin resolt les al•legacions presentades pels grups municipals de l'Entesa de Montblanc, Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes de Catalunya -que van ser desestimades- i que s'hagi aprovat definitivament el projecte bàsic d'intervenció integral en l'edifici modernista de la Cooperativa de Viticultors de Montblanc, redactat per l'arquitecte Cinta Plana i l'enginyer agrònom Francesc Primé.

El passat 5 de gener, els socis de la cooperativa van aprovar la transacció, juntament amb la dissolució de la secció de crèdit. Aquests són els passos previs a la desaparició definitiva de la cooperativa, afectada per l'envelliment dels seus socis i una caiguda dràstica de la producció. Els socis van aprovar la venda per 100 vots a favor, 2 vots en contra i 3 abstencions.

Font: delcamp.cat
 

Pujar