Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de juny de 2012

La URV ofereix un màster per especialitzar-se en patrimoni artístic

La URV ofereix un màster per especialitzar-se en patrimoni artístic

La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà a partir del pròxim curs un màster oficial en patrimoni artístic, centrat en la cooperació cultural entre Europa, l'arc mediterrani i l'Amèrica Llatina. La URV presumeix d'aquest tret diferencial que desmarca aquest màster d'altres que s'imparteixen a universitats espanyoles o d'arreu d'Europa. El màster, que deriva d'un postgrau que s'ha dut a terme durant dos anys, serà de 60 crèdits, amb un total de 30 places. L'objectiu és formar especialistes aprofitant el ric patrimoni històric de Tarragona. El professorat del màster assegura que hi ha ocupació. Aquest màster, en el qual hi col•labora la Diputació, s'afegeix a la cinquantena que ofereix la URV.

Titulat amb el nom de "Patrimoni artístic i cooperació cultural", aquest màster donarà formació especialitzada en el camp del patrimoni artístic, incloent la conservació i la restauració com a elements generadors de desenvolupament sostenible.

Durant el primer semestre serà un tronc comú, i en el segon es podran triar tres especialitats: patrimoni, identitat i diversitat, patrimoni i conservació, i patrimoni i imatge -tot i que aquesta darrera no s'aplicarà al curs 2012/2013 i es posposa a futures edicions. El màster, amb continguts en català i castellà, s'impartirà als campus de Tarragona i de les Terres de l'Ebre -en concret, s'hi podrà fer una de les especialitats. Els estudiants hauran de fer pràctiques i un treball d'investigació -i l'opció de fer tesi doctoral.

L'objectiu és formar especialistes que treballin la preservació i conservació del patrimoni, una ocupació actualment força buscada, segons ha apuntat Carmen Clemente, directora de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació, on també s'impartirà part de la formació.

El coordinador del màster, Antonio Salcedo, ha destacat l'esperit d'interculturalitat del projecte, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, ha conclòs que arts i humanitats han perdut interès i demanda arran la crisi, però que són la "base" de la universitat.

La Diputació destina 18.000 euros al mestratge universitari per cobrir part de les despeses. En aquest sentit, el president de la insititució, Josep Poblet s'ha referit a "l'aliança estratègica entre la Diputació i la URV" en projectes d'impuls a la cultura i al territori.

Font: Reus Directe.
 

Pujar