Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de juny de 2012

Els consells comarcals del Camp, en contra de la supressió de municipis

Els consells comarcals del Camp, en contra de la supressió de municipis

Els sis consells comarcals del Camp de Tarragona han manifestat el seu rebuig al debat sobre la possible supressió de municipis. Els presidents dels ens comarcals de l'Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, i Baix Camp, reunits aquest divendres a Reus han aprovat un manifest de suport al paper dels municipis i les comarques. El document defensa els petits municipis pel paper "fonamental" en la vertebració del territori, reclama una revisió del model de finançament, i aposta per una reorganització de les competències municipals però no la supressió. Un dels exemples d'aquesta reorganització es planteja en l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El manifest demana també que el debat sobre la reforma de la llei de governs locals de Catalunya i de la llei de bases de règim local estatal es faci escoltant el territori. Així, s'adverteix que la nova organització territorial garanteixi els mateixos serveis i de qualitat per a tota la ciutadania.

El document acaba defensant el paper consolidat dels consells comarcals, després de 25 anys, perquè "presten serveis de qualitat i amb eficiència" als municipis "sota el principi de mancomunar i consorciar serveis".

Aquest manifest ha estat signat pels presidents dels consells comarcals de l'Alt Camp, Joan Josep Raventós; del Baix Penedès, Joan Olivella; de la Conca de Barberà, Ramon Borràs; del Priorat, Cèsar López; del Tarragonès, Frederic Adan; i del Baix Camp, Joaquim Calatayud.
 

Font: delcamp.cat. Imatge: Generalitat de Catalunya.

Pujar