Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

27 de juny de 2012

Recoder creu que la unitat pel tercer fil a Tarragona és un "pas important"

Recoder creu que la unitat pel tercer fil a Tarragona és un

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha qualificat de "pas important" la unitat que representa que totes les institucions de la demarcació de Tarragona defensin el projecte del tercer fil que ha de permetre connectar, abans del 2015, el Port de Tarragona amb Castellbisbal. Tot i que l'objectiu és el Corredor del Mediterrani, ha assegurat el titular de Territori, el projecte del tercer fil és la via "més ràpida" per estar connectats amb Europa a través de l'ample europeu i afavorir el trànsit de mercaderies. Recoder, que ha dit que cal primar la "funcionalitat", ha assegurat que el Govern estarà "tranquil i satisfet" quan el projecte s'estigui executant i tingui continuïtat.

Les veus crítiques amb el projecte del tercer fil al territori van sorgir per part del portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Tarragona i president del partit, Alejandro Fernández, quan va mostrar la seva oposició assegurant, entre d'altres afirmacions, que el projecte del tercer fil era "incompatible" amb una Tarragona turística. Les declaracions del líder popular van despertar la reacció de la resta de partits que van criticar les paraules de Fernández i defensar el projecte ferroviari. Des del PSC, Joan Ruiz va arribar a demanar "coherència i la dimissió del popular".

El conseller ha assegurat també que abans del 2015 el territori també necessita tenir assegurat per part del Ministeri de Foment el desdoblament de Tarragona a Vandellòs (Baix Camp) que encara té un tram de via única. Tot i que les obres es van iniciar l'any 2000 encara no estan finalitzades.

Recoder ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que ha fet a Torredembarra (Tarragonès) on ha inaugurat una rotonda just a la sortida del peatge de l'AP-7. Recoder ha dit que aquesta "té un cost relatiu però ajudarà a millorar la seguretat" en la sortida del peatge i la connexió entre Torredembarra i La Riera del Gaià (Tarragonès). Les obres de la rotonda han tingut un cost de 270.000 euros i s'emmarquen en el conjunt d'actuacions d'ampliació i millora de l'autopista.

Font: delcamp.cat

Pujar