Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 de juny de 2012

Els hotelers de la Costa Daurada, a l'expectativa de l'evolució del turisme estatal

Els hotelers de la Costa Daurada, a l'expectativa de l'evolució del turisme estatal

L'evolució del turisme procedent de l'Estat espanyol serà la clau per poder mantenir els nivells d'ocupació turística durant el mes de juliol als hotels de la Costa Daurada després del 90% registrat durant el mateix període de 2011. L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda confia que l'inici de la temporada alta permeti remuntar els mals resultats que s'han acumulat durant els mesos previs per la crisi econòmica que difícilment podrà compensar l'increment de visitants estrangers, principalment, russos. Molt més complicat amb la crisi econòmica ho tenen, però, els allotjaments rurals del Delta de l'Ebre, que preveuen arribar a un màxim del 40% d'ocupació i només durant els caps de setmana.

Després d'uns mesos de maig i abril "força per sota" dels registres dels anys anteriors, malgrat el comportament "mínimament correcte" del turisme rus, però també l'anglès i el francès, la presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Maria Eugènia Arbó, confia en una recuperació al mes de juliol que permeti mantenir les xifres de l'any passat -que van arribar a un 90%, amb un 6% d'increment respecte 2010-. Hi pot contribuir l'increment de les pernoctacions de forans, amb un creixement d'entre el 2 i el 5% dels russos. Els clients estrangers ja superen la meitat de les vuit milions de pernoctacions anuals en aquests establiments -un 56% el juliol de 2011-.

La gran incògnita continua sent el comportament del turisme familiar estatal -a més de catalans, bascos, navarresos i aragonesos, bàsicament- , molt tocat per la crisi econòmica. "Les famílies retallen pressupostos amb la crisi. Les vacances no són una primera necessitat com l'alimentació o l'escola. Si surten, es busquen opcions segons les possibilitats de la família", apunta. La tendència mostrada per aquest mercat, fins aquests moments, ha estat d'alentiment, no només a la Costa Daurada, precisa Arbó, sinó a d'altres zones de l'Estat.

"Tant de bo sabéssim com anirà el mercat estatal", apunta, tot remarcant que, atesa la seva magnitud, difícilment un decrement considerable podrà ser compensat per la pujada de l'estranger. Amb tot, considera la presidenta de l'Associació que la Costa Daurada juga encara amb la carta d'un índex de fidelització superior al 60% entre els seus clients, un aspecte que pot ajudar a convertir-la en la primera opció de moltes famílies que vulguin sortir enfront d'altres possibles destinacions de la competència. Els hotelers, a més, asseguren que els preus de les pernoctacions són "forja ajustats" durant els últims anys, davant el creixement de les despeses d'explotació.
D'altra banda, aquest mes de juliol es posarà en marxa, en la seva fase 'beta', el sistema d'informació turística de Costa Daurada i Terres de l'Ebre 'Tourism Data System'. Es tracta d'una plataforma tecnològica de captació i consulta del nivell d'ocupació dels allotjaments de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, així com de gestió de preus per a petites i mitjanes empreses, mitjançant els mòduls E-Ocupació i E-Preus.

Desenvolupat desenvolupada pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona en el marc dels programes Plataforma i E-negoci, així com el finançament del Feder i la Diputació de Tarragona, el nou sistema pretén millorar la gestió i la competitivitat dels establiments turístics oferint dos mòduls de software en línia per consultar dades d'ocupació d'allotjaments turístics col•lectius que ofereix l'Observatori del Turisme de la Costa Daurada, així com software per gestionar així com comparar preus i tarifes amb el d'altres operadors online de la zona o del Mediterrani.

Font: delcamp.cat

Pujar