Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

1 de juliol de 2012

Salou obté la confirmació de Foment que les obres del corredor mediterrani es reprenen

Salou obté la confirmació de Foment que les obres del corredor mediterrani es reprenen

L'alcalde de Salou, Pere Granados, després de la seva visita al Ministeri de Foment, ha confirmat a través d'una reunió tècnica que la construcció de la connexió del corredor mediterrani amb l'alta velocitat ja està encarregada. Aquests fets, segons l'alcalde, confirmen que la línia està traçada i que només falta determinar si ha de néixer com una línia d'ample ibèric o europeu. L'actual línia de la costa que passa per dins de Salou es desmantellarà i les mercaderies aniran pel tercer fil. A la vegada, l'alcalde ha proposat que s'estudiï apropar la nova estació. "És una excel•lent notícia per a Salou perquè seguim endavant amb el projecte d'alliberar el nucli urbà de les vies", ha declarat.

Segons ha explicat l'alcalde, partint l'acord aprovat pel Consell de Ministres l'11 de maig passat, s'ha encarregat a Adif la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat aprovats per Foment, així com l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions derivades del compliment dels condicionants ambientals que siguin legalment exigibles.

Un altre del punts que es van tractar en la trobada va ser la creació de la comissió de seguiment de les obres, fruit del conveni signat el maig del 2011 entre l'Ajuntament de Salou, el Ministeri de Foment i Adif per treballar en el desmantellament de la via al seu pas per Salou i la construcció de la nova estació. En aquest sentit, segons afegeix Granados, es farà un estudi per tractar d'apropar la futura estació, ubicant-la a 1,2 quilòmetres més a prop del nucli urbà, al final de la via Roma, just per damunt de l'autovia de Salou.

Un dels principals impediments, l'econòmic, hauria quedat resolt per part del Consell de Ministres encarregant a Adif la despesa, apunta el mateix alcalde. En la seva opinió, i pel que fa al calendari, a l'espera de la visita que faci la ministra de Foment aquest juliol a Tarragona, es podria fixar l'any 2015 com a data de finalització de les obres d'aquest corredor que afecta Salou i entre Vandellòs i Tarragona, i aleshores instal•lar-hi el tercer carril per a les mercaderies. Aquesta nova línia donarà servei, a més, a l'Aeroport de Reus i permetrà la connexió futura amb Lleida i Saragossa des de Perafort.

Font: ACN.
 

Pujar