Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

3 de juliol de 2012

El PSC proposa alliberar l'AP-2 entre Montblanc i Lleida en lloc de construir una nova autovia

El PSC proposa alliberar l'AP-2 entre Montblanc i Lleida en lloc de construir una nova autovia

El PSC proposa que s'estudiï l'alliberament de l'autopista AP-2 en el tram comprès entre Montblanc i Lleida com a alternativa a la construcció d'una nova autovia. Mentrestant, plantegen establir una bonificació de fins al 100% per als usuaris habituals de la via i rescatar la concessió d'aquest tram establint un peatge tou. Així es recull en la proposta de resolució presentada pel grup socialista al Parlament aquest dimarts. D'altra banda, el PSC també ha presentat una proposta de resolució que demana una bonificació per recurrència de fins al 100% del cost del peatge per als usuaris habituals de l'autopista C-32 residents a la comarca del Baix Penedès, al seu pas pels peatges del Vendrell i Sitges.

La diputada socialista al Parlament, Núria Segú, ha explicat des de Tarragona que, en el cas de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida, "cal posar damunt la taula si hem de seguir construint vies d'alta capacitat quan hi ha una autopista poc utilitzada tot just a la vora". Segú ha apuntat que l'alliberament és possible perquè la concessió de l'autopista finalitza el 2021.

A més, ha recordat que un estudi efectuat per entitats de la Conca de Barberà i de les Garrigues quantifica en 305 milions d'euros el cost de la construcció d'aquest tram de l'autovia mentre que l'alliberament de peatges se situa entorn dels 129 milions d'euros a data 1 de gener de 2013.

Així mateix, el PSC també ha presentat una proposta de resolució al Parlament en què demana que es posi fi a la "discriminació" dels usuaris de la C-32 del Baix Penedès. Segons la diputada, actualment els usuaris del tram entre Sitges i Castelldefels poden acollir-se a una bonificació per recurrència, mentre que els del tram El Vendrell-Sitges no poden. És per aquest motiu que reclamen una bonificació del 100% per als usuaris que transitin per aquesta via un mínim de 16 vegades al mes.

Per la seva banda, el diputat socialista per Tarragona i membre de la comissió de Foment del Congrés, Joan Ruiz, ha afirmat aquest dimarts que "el Govern del PP ja ha decidit no continuar l'A-27". Segons ha denunciat, la ministra de Foment no va donar cap resposta clara i els PGE per al 2012 tan sols van contemplar una inversió de 27 milions d'euros per al primer tram (Tarragona-El Morell) i inversions molt menors per als tres trams restants.

A més, el ministeri afirma que les actuacions a l'autovia quedaran enquadrades en la nova planificació viària del ministeri per al període 2012-2024, segons Ruiz. "O sigui cap compromís, res de res. Tan sols una referència vaga a un pla que s'allarga fins al 2024. Per tant, és evident que a la pràctica el PP ha decidit no continuar l'A-27", ha etzibat. El PSC creu que cal "calendaritzar" les obres de l'A-27 entre Tarragona i Montblanc perquè entén que és una via "prioritària" de connexió amb el nord d'Espanya.

Font: ACN.

Pujar