Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

5 de juliol de 2012

TGN posa en marxa l'Oficina de Suport a l'Inversor per atreure noves empreses

TGN posa en marxa l'Oficina de Suport a l'Inversor per atreure noves empreses

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa l'Oficina de Suport a l'Inversor per facilitar l'arribada de noves empreses a la ciutat. L'objectiu d'aquest servei és el d'assessorar i acompanyar la implantació de noves empreses, informar sobre les localitzacions disponibles -ja siguin industrials, comercials o d'oficines- o oferir suport en la tramitació administrativa. El consistori també posarà temporalment a disposició dels inversors un espai de cortesia en el viver d'empreses mentre es realitzin els tràmit previs a la implantació. En aquest marc, s'han editat dos dossiers -"Tarragona, una ciutat per invertir i viure" i "Tarragona en xifres"- i s'ha creat un espai web, "Invest in Tarragona".

L'Oficina de Suport a l'Inversor, amb la voluntat d'optimitzar tots els recursos, treballarà coordinadament amb les institucions que tenen contacte amb les empreses, com ara la CEPTA, la Cambra de Comerç o la Generalitat, aprofitant les missions empresarials a l'estranger o al mateix territori per donar a conèixer la potencialitat de Tarragona.

"L'oficina s'ha creat amb criteris de màxima austeritat, per reduir costos, sense renunciar a l'efectivitat, i en aquests moments ja està treballant sobre demandes concretes. A més, és un imperatiu cabdal per aprofitar la projecció de Tarragona a partir dels Jocs del Mediterrani del 2017", ha explicat el tinent d'alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor.

La confidencialitat, les solucions a mida, el coneixement de les necessitats de les empreses i un únic interlocutor amb l'administració local són el valor afegit d'aquesta oficina dirigida a inversors i empresaris de fora. A més, el tinent d'alcalde ha destacat la cessió d'un espai al viver a les empreses mentre acaben de concretar la seva implantació."És una mena de camp base gratuït per facilitar els contactes i les reunions de manera que faci encara més atractiva la proposta d'establir-se a Tarragona".
Per tot això, s'han editat diverses eines que expliquen la potencialitat de la ciutat. S'ha publicat -en format paper i digital- el dossier "Tarragona una ciutat per invertir i viure", el dossier "Tarragona en xifres" i el web "Invest in Tarragona".

El dossier "Tarragona una ciutat per invertir i viure" és la carta de presentació de la ciutat per captar noves empreses de l'exterior. Explica com és Tarragona i quines són les principals raons per invertir-hi: una ubicació privilegiada, comunicada, activa, amb creixement industrial i generació d'energia. Ja se n'han imprès 2.000 exemplars en català, castellà, anglès, i també s'edita en tres formats digitals, entre ells en xinès, rus o àrab.

"Tarragona en xifres" argumenta les raons del dossier amb xifres exhaustives de població, activitat econòmica, comunicacions, capital humà, activitat industrial, exportacions, comerç, turisme, qualitat de vida, sanitat, cultura o esports. El llibret presenta un retrat de la realitat socioeconòmica que aglutina la informació d'observatoris existents i conté més d'un centenar de taules i gràfics amb dades estadístiques. En aquest cas, totes les edicions, tret de la catalana, són en format electrònic.

Pel que fa al web "Invest in Tarragona" és una plataforma de difusió que remarca els motius principals per invertir a la ciutat per invertir i viure, que inclou totes les publicacions editades, els serveis que ofereix l'oficina i un contacte directe. Empra els idiomes català, castellà i anglès, però també s'informarà de les publicacions a disposició dels potencials inversors en xinès, rus i àrab.

Font: ACN.

Pujar