Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

6 de juliol de 2012

Comença la restauració del celler modernista de la Cooperativa Falset Marçà

Comença la restauració del celler modernista de la Cooperativa Falset Marçà

La Cooperativa Falset Marçà ha iniciat les obres de restauració de façanes, cobertes i la reparació de paviments del seu celler modernista. Amb un pressupost de 350.000 euros i finançades per l'obra social de La Caixa, en virtut d'un conveni signat amb el Departament de Cultura, està previst que els treballs acabin la primera quinzena d'agost per poder efectuar la campanya de la verema sense obres al celler. Aquest dimecres, precisament, els operaris han retirat la teulada d'uralita per recuperar el sostre de teula plana original. El celler cooperatiu ubicat a Falset, va ser construït l'any 1917 per Cèsar Martinell -deixeble d'Antoni Gaudí- i està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

El projecte també preveu restaurar la part posterior del celler -on es rep el raïm- i el dipòsit d'aigua. La intervenció, apunten els seus responsables, ha de permetre recuperar el valor arquitectònic de l'emblemàtic edifici i al mateix temps dignificar els espais més afectats pel pas dels temps. El celler es va construir l'any 1917, tot i que els orígens de la Cooperativa són de 1912 a Marçà, motiu pel qual enguany se celebra el centenari.

El programa de rehabilitació de cellers té per objectiu la recuperació de monuments catalans d'elevat interès patrimonial, arquitectònic i artístic, com l'edifici de Falset, considerat una de les anomenades "Catedrals del Vi". Al mateix temps, l'obra pretén "retre homenatge" al seu arquitecte.

Martinell va néixer a Valls l'any 1888 i va morir a Barcelona el 1973. Arquitecte i historiador de l'art, va ser deixeble d'Antoni Gaudí. A més de les cooperatives vinícoles, en les quals va utilitzar arcs equilibrats d'obra vista, també va fer la farinera de Cervera i va realitzar obres de restauració a la Seu d'Urgell, Poblet, la Seu Vella de Lleida o Sant Pere de Reus, entre d'altres.

Font: delcamp.cat. Imatge: gastroteca.cat

Pujar