Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de juliol de 2012

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, visitarà avui el Port de Tarragona

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, visitarà avui el Port de Tarragona

La ministra de Foment, Ana Pastor, viatjarà aquest dilluns a Catalunya, una visita esperada pel Govern i els agents socials i econòmics, doncs esperen novetats pel que fa al finançament i calendari dels accessos definitius viaris i ferroviaris al Port de Barcelona i sobre inversió ferroviària per a Rodalies.

Pastor visitarà aquest dilluns el Port de Tarragona després d'haver-se compromès a això amb el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Andreu, en la celebració del Saló de la Logística i la Manutenció SIL 2012, que es va fer a Barcelona el juny. La ministra de Foment també aprofitarà la seva visita a Tarragona per conèixer de primera mà les instal•lacions de Repsol Química, on es reunirà amb representants d'Aeqt (Associació Empresarial Química de Tarragona) i Feique (Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola).

Després es desplaçarà a la capital catalana per participar en el col•loqui 'Barcelona Tribuna', la presentació de la qual anirà a càrrec de Josep Piqué, president del Cercle d'Economia.

Un tema candent és el de Rodalies, sobretot, després que Recoder invités el Govern a reflexionar sobre els seus incompliments amb Catalunya en matèria d'inversió ferroviària i obrís la porta a reobrir la negociació del traspàs de Rodalies. El conseller va donar un mes de termini que finalitza, precisament, coincidint amb la visita de Pastor, i ha confiat a tenir notícies positives respecte al canvi de la llei ferroviària, que permetria a Catalunya escollir operador ferroviari, i sobre els 4.000 milions d'euros d'inversió que preveu el Pla de Rodalies 2008-2015 i del qual només se n'ha executat un 7%.

Les relacions entre Govern i Renfe han passat fa poc per moments de tensió, quan l'operador va nomenar Miguel Pérez com a nou director de Rodalies de Catalunya en substitució de Miguel Ángel Remacha, un nomenament que es va produir després de la suspensió d'una reunió de l'òrgan mixt Generalitat-Renfe.

Font: delcamp.cat
 

Pujar