Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de juliol de 2012

Surt del Port de Tarragona cap a Líbia el primer vaixell amb vedells vius

Surt del Port de Tarragona cap a Líbia el primer vaixell amb vedells vius

El primer vaixell amb vedells vius que partirà des del Port de Tarragona iniciarà el viatge aquest dilluns amb destinació a Líbia, convertint-se així en el segon port autoritzat per a aquest tipus d'exportacions a Espanya, segons ha informat l'associació Asoprovac aquest divendres en un comunicat.

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'associació van iniciar les gestions necessàries fa mesos amb el Ministeri d'Agricultura i l'Autoritat Portuària de Tarragona amb la finalitat de "desbloquejar una situació perjudicial que creava un greuge comparatiu per als productors catalans del sector", segons Asoprovac. Les infraestructures del port tarragoní no s'adequaven a les necessitats d'aquesta activitat, pel que obligava els productors catalans a recórrer al Port de Cartagena, que fins ara era l'únic autoritzat de l'Estat per a aquest tipus d'exportacions.

L'associació ha informat que els engreixadors catalans de vedells veuen en les exportacions d'aquests animals vius a països d'Orient Mitja una sortida comercial molt valorada, ja que es tracta d'un mercat amb una elevada demanda de carn de boví. Asoprovac també ha informat que s'està treballant en una nova línia d'exportació a països com Turquia i Marroc amb animals de més pes.

Font: delcamp.cat
 

Pujar