Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de juliol de 2012

Ballesteros: "el tercer fil és una solució provisional que no pot hipotecar la façana marítima"

Ballesteros:

L’ alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat en roda de premsa que en les diferents reunions mantingudes aquest matí amb la ministra de Foment, Ana Pastor, que s’han desenvolupat a la indústria química, a l’Ajuntament i al Port se li ha exigit, més enllà del seu compromís, principalment tres qüestions molt importants per Tarragona: la prioritat perquè s’executi el tercer rail; la necessitat de que es realitzi la segona fase de les obres de remodelació de l’estació de tren i que el ministeri de Foment lliuri a l’Ajuntament l’estudi informatiu sobre la façana marítima, que fa dos anys i mig va encarregar.

L’alcalde ha manifestat que "ha quedat clar que el tercer rail és una prioritat immediata i a curt termini, que forma part de les prioritats del territori, però aquesta és una solució provisional. És provisional perquè té una condició sine qua non, que nosaltres demanarem que consti per escrit, i és que el traçat definitiu que s’ha de construir, és la línia Reus- Roda - Castellbisbal, per mercaderies però també per a viatgers, i també és provisional perquè no ha d’hipotecar la resolució de la façana marítima de Tarragona".

"En aquest sentit, hem instat a la ministra, de manera especial, i esperem que ens doni una resposta en un breu termini, perquè es desenvolupi la segona fase de les obres de reforma l’estació del ferrocarril. D’una banda, perquè s’han de suprimir les barreres arquitectòniques i, d’altra, perquè els ciutadans puguin accedir a la platja del Miracle sense passar per damunt de les vies del tren. Per tant, és una solució important per a les persones amb dificultats de mobilitat i perquè la ciutat recuperi la platja urbana del Miracle" ha explicat Ballesteros.

L’alcalde també ha afirmat que "hem demanat a la ministra l’estudi informatiu previ sobre la resolució de la façana marítima al seu pas per Tarragona, que es va endarrerir perquè es van fer més cates arqueològiques, ja fa dos anys i mig que el ministeri de Foment el va encarregar i nosaltres necessitem saber què diu".

Finalment, ha insistit en que "l’Ajuntament demanarà que consti explícitament en el plec de condicions del tercer fil, que es tracta d'una solució provisional i que no pot hipotecar la façana marítima de la nostra ciutat".

Font: delcamp.cat
 

Pujar