Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de juliol de 2012

Endesa revisa més de 150 quilòmetres de línies de mitja tensió al Camp de Tarragona

Endesa revisa més de 150 quilòmetres de línies de mitja tensió al Camp de Tarragona

Endesa ha acabat fa pocs dies els vols de reconeixement amb helicòpter per revisar l'estat de les línies de mitja tensió d'un total de 44 municipis del Camp de Tarragona. En total s'han verificat deu línies elèctriques aèries que sumen 166 quilòmetres de cablejat, com a mesura preventiva per evitar possibles anomalies del servei a gairebé 50.000 clients. L'actuació es fa a través del sistema anomenat termografia que consisteix en sobrevolar les línies amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos que enregistra el cable i detecta si hi ha o no algun punt calent, que pot derivar en alguna incidència.

En cas de detectar alguna anomalia o deteriorament prematur per l'acció d'efectes adversos, principalment meteorològics, automàticament s'activa el mecanisme per solucionar-ho. Segons ha informat la companyia, la inspecció termogràfica de la xarxa també permet reduir el risc d'incendi a les zones boscoses.

Les revisions termogràfiques no només es fan amb helicòpter, sinó que també es complementen amb revisions oculars aèries a peu de línia. A més, durant tot aquest any, tant a peu com amb un vehicle tot terreny -equipat amb una càmera especial- s'ha recorregut les línies inspeccionant els punts amb més risc, com les cruïlles amb autopistes, carreteres i ferrocarrils.

Cada tres anys, Endesa revisa a Catalunya uns 4.227 quilòmetres de línies aèries d'alta tensió, 18.110 de mitja tensió i 31.301 de xarxa trenada de baixa tensió. Aquesta actuació a les comarques del Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà i Tarragonès ha suposat un inversió de gairebé 13.000 euros per part de la companyia.

Font: ACN.

Pujar