Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

13 de juliol de 2012

Cornudella fa un salt en la promoció turística en plena crisi econòmica

L’Ajuntament d Cornudella de Montsant ha decidit apostar fort per la promoció turística del municipi i fer un salt qualitatiu per primera vegada en la seva història en aquesta matèria, i en plena crisi econòmica busca el turisme com a seriosa alternativa econòmica. Per començar, ha reobert el Punt d’Informació Turística i ha creat tres llocs de treball, quan fa uns mesos, el Punt d’Informació Turística va quedar vacant d’empleats en marxar la tècnica responsable de l’àrea. Els empleats no suposaran un increment de massa salarial perquè són contractats per la Generalitat o bé són professionals externs.

L’alcalde de Cornudella, Josep Maria Castan, ha assenyalat que justament aquesta setmana ha començat a treballar el dinamitzador turístic que fins ara s’havia encarregat de la dinamització turística del Consell Comarcal del Priorat, "un expert apreciat al sector, i que el passat dilluns ja es va reunir amb 15 empresaris dels sector de l’hostaleria i restauració del municipi per començar a planificar el futur".

Entre els projectes de futur figura posar en marxa la seu de l’antiga Fundació Roger de Belfort, que serà seu del centre d’interpretació de Montsant, inclourà una exposició permanent del terme municipal, una sala d’exposicions i un Museu de Mineralogia de Monsant. La inversió sumarà prop de 500.000 euros.

El dinamitzador s’encarregarà d’elaborar el Pla de Dinamització Turística de Cornudella, on el vector principal serà el potencial turístic que té la vila medieval de Siurana –nucli de població del terme municipal de Cornudella- un lloc monumental que és el segon indret més conegut de tot el Priorat.

Altrament, el consistori posarà en marxa una web turística del terme municipal, que vol posicionar-la de forma destacada als buscadors d’internet. D’altra banda, Turisme estarà en contacte directe amb la Generalitat i altres institucions per proposar projectes turístics de Cornudella i sumar-se als projectes i subvencions del Govern en matèria turística.

Paral•lelament, el consistori ha donat feina a dues persones més en matèria turística, una de les quals treballarà a l’estiu, per reforçar aquest projecte.

Font: delcamp.cat

Pujar