Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

16 de juliol de 2012

Front comú del comerç tarragoní contra la liberalització d'horaris

Front comú del comerç tarragoní contra la liberalització d'horaris

Patronals, sindicats, associacions de comerciants i Ajuntament de Tarragona han signat aquest dilluns al matí un manifest conjunt contra la liberalització d'horaris proposada pel govern espanyol i a favor del model comercial català de proximitat. Totes les parts coincideixen que les modificacions només beneficien les grans superfícies comercials i que el petit i mitjà comerç en surt seriosament perjudicat. Tarragona, on l'establiment tradicional conviu amb l'imponent Corte Inglés des de fa un any i escaig, és el segon municipi, després de Barcelona, que signa un manifest conjunt del sector comercial. La capital tarragonina suma més de 2.000 petits comerços que donen feina a prop de 7.000 persones.

"Volem mostrar públicament el nostre malestar perquè aquests canvis no beneficien la petita i mitjana empresa tarragonina, sinó que resta competitivitat al sector comercial, i considerem que és un atac directe a les competències de la Generalitat en temes de comerç i, sobretot, al model català", ha declarat la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Patrícia Anton, abans de procedir a la lectura del manifest consensuat per comerciants, patronals i sindicats. L'objectiu del consistori és que el text s'aprovi com a moció, traslladar-la al Parlament i que acabi arribant al govern espanyol.

En el text es posa de manifest que, amb l'ampliació dels horaris comercials, ni augmentarà el consum ni tampoc es crearan més llocs de treball. Comerciants i sindicats estan convençuts que les mesures no suposaran més contractació, sinó l'allargament de la jornada laboral i que, de retruc, la conciliació de la vida labora i familiar se'n veurà ressentida. En aquest sentit, el president de la Federació de la Unió de Botiguers de Tarragona, Eduard Mañas, ha remarcat la "incongruència" davant el fet que s'allargui l'horari d'obertura dels comerços quan, en paral•lel, es retalla en pagues extres als funcionaris.

El president de Pimec Comerç, Florenci Nieto, ha estat encara més contundent, mostrant-se convençut que són mesures que responen a criteris "ideològics" i que només estan pensades, "descaradament", en benefici de les grans superfícies. "Es carregaran molts comerços del territori tarragoní i això és molt greu perquè les ciutats sense comerç de proximitat són fosques, mig abandonades i criden a la delinqüència". El teixit comercial de Tarragona se sustenta bàsicament pel petit establiment, que genera un 80% del total d'ocupació, front el 20% restant de les grans superfícies. Els comerciants han posat d'exemple el cas de França pels mals resultats que va donar la liberalització d'horaris.

Font: ACN.

Pujar