Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

29 de juliol de 2012

El turista estranger salva els mobles dels hotels i càmpings de la Costa Daurada

El turista estranger salva els mobles dels hotels i càmpings de la Costa Daurada

Els hotels i càmpings de la Costa Daurada respiren alleugerits aquest final de juliol. Durant la primera quinzena s'ha registrat una ocupació pròxima al 90% i tot fa indicar que el mes es tancarà sense gaires variacions. A la Costa Daurada, el turista estranger està salvant els mobles.

A la Costa Brava, les reserves d'última hora han salvat les xifres d'aquest mes de juliol en què les ocupacions hoteleres s'han mantingut en una mitjana del 70%.Durant les primeres setmanes les ocupacions van disminuir fins al 60% tot i que a finals de mes han arribat a superar el 80%. Els hotelers destaquen que han notat una disminució de la despesa per càpita dels turistes en comparació amb anys passats i ressalten que han rebut menys visitants de França, Holanda i Bèlgica. El sector espera millorar aquestes dades el proper mes d'agost amb l'arribada del turisme català i espanyol.
D'altra banda, els efectes de l'incendi de l'Empordà preocupen l'Associació de Turisme Rural Girona, que expliquen que tot i les anul•lacions rebudes a les cases rurals, de moment no n'han registrat per a l'agost. El president de l'associació, Ramon Corominas, ha explicat que a partir d'ara la "recuperació de l'entorn" és la màxima preocupació dels allotjaments rurals que es troben a la zona afectada pels incendis.
Els hotels i càmpings de la Costa Daurada han igualat les xifres de l'any passat i han respirat així alleugerits a les acaballes del mes de juliol. Durant la primera quinzena s'ha registrat una ocupació pròxima al 90%, i tot fa indicar que el mes es tancarà sense gaire variacions. El sector ja es dóna per satisfet de mantenir-se davant la crisi, però no les té totes de cara a l'agost, un mes tradicionalment reservat al mercat nacional. Aquest mercat enguany respon poc i és el turista estranger el que està salvant els mobles -ja representa el 65% del turisme que visita la Costa Daurada. Al Delta de l'Ebre l'ocupació va la baixa, situant-se en el 30% en caps de setmana. Entre setmana es considera "testimonial".

La demarcació de Lleida tancarà el juliol amb una ocupació turística del 40%, un 5% menys que l'any anterior. Pel que fa a l'agost, el director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch, no s'ha atrevit a fer previsions ja que considera que Lleida depèn molt del "turista d'última hora". En canvi, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, preveu una ocupació del 60%, entre un 5% i un 10% menys que l'estiu passat. La causa d'aquest descens és la situació econòmica ja que el turista que visita les Terres de Lleida prové de Catalunya i la resta de l'Estat i critica que cap govern hagi apostat mai per la internacionalització del turisme interior.

L'ocupació hotelera de la Catalunya Central s'ha mantingut al voltant del 50%, similar a la de l'any passat però els preus del sector s'han abaixat entre un 5 i un 10%. De cara a l'agost es preveu una ocupació del 60% per aquest mes d'agost, una xifra que representa un 10% menys que el mateix període de l'any passat. La majoria d'hotelers consultats per l'ACN han assegurat que la situació de crisi "s'està fent notar", sobretot a les comarques del Bages, l'Anoia i Osona. Les previsions d'ocupació són més elevades al Berguedà i al Solsonès, on el turisme rural continua sent el principal al•licient turístic.
Font: delcamp.cat

Pujar