Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 de juliol de 2012

Els perruquers del Penedès creuen que en un 8% dels establiments tancaran per la pujada de l'IVA

Els perruquers del Penedès creuen que en un 8% dels establiments tancaran per la pujada de l'IVA

L'Associació Gremi d'Imatge del Penedès, recentment creada, reclama que l'Estat mantingui l'IVA reduït per al sector. El president de l'entitat, Albert Lluch, ha explicat aquest dilluns que l'augment dels impostos farà que la situació de les petites perruqueries esdevingui "insostenible" i que prop d'un 8% d'empreses del sector arreu de l'Estat tanquin portes. Lluch ha detallat que, amb el reial decret d'aquest juliol, el servei de les perruqueries ha passat de tenir un IVA en règim reduït a un de general, passant així del 8% actual a un 21% en acabar l'estiu. Segons el president del Gremi d'Imatge, aquest augment de 13 punts provocarà una caiguda de clients, serveis i venda de productes.

Des del Gremi d'Imatge del Penedès, formada fa unes setmanes precisament amb l'objectiu de protegir el petit autònom de l'Alt i el Baix Penedès, han assegurat que en les properes setmanes donaran a conèixer les accions reivindicatives que duran a terme per defensar les empreses del sector. L'objectiu, segons el seu president, és agrupar el màxim d'empresaris afectats per fer "front comú" davant l'augment de l'impost tributari.

En clau local al Baix Penedès, uns 22 establiments d'aquest sector "veuran perillar" seu futur amb l'augment de l'IVA.

Lluch ha posat d'exemple que un servei mitjà d'uns 40 euros, passarà a tenir un cost d'uns 45 euros. En l'opinió del president del gremi, aquest augment de l'IVA afavorirà l'economia submergida i la competència deslleial entre professionals del sector. De fet, arran la crisi econòmica els perruquers estimen que han perdut prop d'un 25% del seu volum de negoci.

Segons l'Associació Gremi d'Imatge del Penedès, la Federació Espanyola d'Imatge Personal (FEIM), l'Associació Nacional d'Empreses d'Imatge Personal (ANEIP) i la Confederació Espanyola de Perruqueries i Esteticistes (COEPES) ja han demanat una reunió amb el Ministeri d'Hisenda per mantenir l'IVA reduït.

L'any 1999 la Unió Europea i el govern de l'Estat van acordar situar l'IVA del sector de les perruqueries en un 8%. Amb aquesta modificació a la baixa de l'import tributari es pretenia fomentar el sector i crear nous llocs de treball.

Font: ACN.

Pujar