Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 d'agost de 2012

El Govern no es fa enrere i reitera el compromís de reobrir la Necròpolis el gener de 2013

El Govern no es fa enrere i reitera el compromís de reobrir la Necròpolis el gener de 2013

El calendari s'havia posat en entredit quan el director dels Serveis Territorials de Cultura va assegurar que s'havien vist obligats a "frenar" el projecte de rehabilitació
El Govern manté el calendari previst per l'obertura de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. Així ho han confirmat fonts de la conselleria de Cultura a l'Àgencia catalana de notícies, remetent-se a les declaracions del conseller, Ferran Mascarell, el juliol passat, en que va anunciar que el recinte funerari s'obriria al gener del 2013 després de 20 anys d'estar tancat al públic.

El termini s'havia posat en entredit quan el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, va assegurar la setmana passada que s'havien vist obligats a "frenar" el projecte. El consistori tarragoní va sortir al pas de les declaracions considerant que l'ajornament era "inacceptable" i va exigir la reobertura definitiva de l'espai.

La setmana passada, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, va afirmar que el Govern s'havia vist obligat a "frenar" el projecte. Aquestes declaracions van provocar la reacció del consistori tarragoní, que va titllar l'ajornament d'"inacceptable" i va exigir la reobertura definitiva del recinte funerari. La tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament, Carme Crespo, va demanar que la ciutat de Tarragona deixés de ser "l'aneguet lleig de Catalunya".

La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona és l'àrea funerària tardoromana més important de l'Occident romà i forma part del Conjunt Arqueològic de Tàrraco declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 2000.

L'àrea funerària compta amb 2.051 tombes datades entre el segle III i el període isigòtic i s'hi ha trobat restes arqueològiques que comprenen entre el segle I aC i el segle VII dC.

Font: delcamp.cat. Imatge: Turisme de Tarragona.

Pujar