Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 d'agost de 2012

L'alcalde i els regidors de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'abaixen un 7% el sou

L'alcalde i els regidors de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'abaixen un 7% el sou

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha aprovat avui la reducció de les retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació municipal, amb els vots a favor del PSC i FIC i el vot en contra de CiU. La reducció salarial establerta per l'article 2 del Reial Decret-Llei 20/2012, que afecta a tots els treballadors de l'Ajuntament, patronats i empreses municipals, es farà extensiva també als regidors del consistori, tot i que el decret no obliga a aplicar aquesta reducció a les retribucions dels càrrecs electes. Aquest 7% equival al que deixaran de percebre els funcionaris i treballadors del consistori amb la supressió de la paga extraordinària del mes de desembre.
Aquest 2012 es reduirà en un 7% el sou de l'alcalde -de 30.000 a 27.857 euros- i de la segona tinent d'alcalde -de 24.000 a 22.285 euros-, i les indemnitzacions dels regidors de l'equip de govern -que cobren per assistència als plens i a les comissions informatives-.

No s'aplicarà cap reducció a les indemnitzacions que reben els regidors de l'oposició per assistir a les sessions -6.000 euros com a màxim-, per analogia als treballadors que també cobren una quantitat inferior a 1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional i, per tant, queden exclosos de la reducció de sou.

Amb aquesta mesura, l'alcalde i els regidors de l'equip de govern han volgut acostar les seves condicions laborals als dels treballadors de la casa i evitar greuges comparatius, segons ha informat el govern municipal en un comunicat. La moció presentada pel grup municipal de CiU en relació a l'extensió i aplicació del reial decret al règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de la corporació local ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC i la FIC.

Font: delcamp.cat
 

Pujar