Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

17 d'agost de 2012

Una nova onada de calor obliga a tancar el Montsant, Prades i els Ports

Una nova onada de calor obliga a tancar el Montsant, Prades i els Ports

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural activarà el nivell 3 del Pla Alfa a partir de les 00:00 hores d'aquest divendres a 226 municipis amb més alt nivell de risc de les següents comarques: Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Conca de Barberà, Garrigues, Gironès, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Selva, Solsonès i Terra Alta.

En aquests municipis queden suspesos tots els permisos especials per a activitats que poden generar perill d’incendi forestal, com generar restes vegetals, feines agrícoles (excepte llaurar els camps), tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i obra civil a menys de 500 metres del bosc.
En aquests municipis també s'ha suspès l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques relacionades amb festes majors. Com a mesura especial de prevenció, en el marc del Pla Alfa 3, es restringeix l’accés als massissos següents, arreu del Camp i Terres de l'Ebre; el Massís dels Ports Tortosa Besseit, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i la Serra de Cardó Boix.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, les Associacions de Defensa Forestal (ADF) i les Diputacions Provincials per tal d’optimitzar els recursos existents. També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria, en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departaments d’Agricultura i d’Interior.

Font: delcamp.cat
 

Pujar