Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

23 d'agost de 2012

Recoder donaria el "sí" al TramCamp si s'utilitzen infraestructures ja existents

Recoder donaria el

En una entrevista des de Prada de Conflent, Recoder ha apuntat que "utilitzant infraestructura que ja existeix, pot ser perfectament viable i rendible". El conseller ha defensat que el projecte afecta la segona gran àrea metropolitana de Catalunya i que la comunicació de les grans poblacions turístiques del sud de la Costa Daurada i Reus amb la ciutat de Tarragona "pot justificar la creació del Tramcamp". La inversió prevista pel govern tripartit per a la nova xarxa de tramvia fregava els 580 MEUR.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha apuntat que "a mesura que anem abaixant-ne el cost, sense perdre qualitat en el projecte, ens anirem acostant més a la possibilitat que sigui una realitat". Lluís Recoder ha insistit que la voluntat del Departament és "utilitzar algunes infraestructures que ja existeixen".

El projecte del Tramcamp, l'estudi informatiu del qual es va presentar fa poc més de dos anys per l'anterior govern català, va entrar en via morta amb el canvi d'executiu i la impossibilitat de tirar endavant econòmicament el projecte, que havia de ser assumit íntegrament per la Generalitat.

El Tramcamp preveia 42 quilòmetres de línia -30 dels quals de nova construcció i la resta en vies ja existents-, 30 estacions i més de 12 milions de viatgers previstos per al 2026. El projecte pretenia enllaçar Tarragona amb Reus i l'aeroport, d'una banda, i Vila-seca, Salou i Cambrils, de l'altra, i s'estimava que el seu cost arribaria als 578,8 MEUR.

El Govern busca una solució per construir la depuradora del Catllar, de la qual depèn l'obertura de la nova presó

La posada en marxa del nou centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), segueix lligada a la construcció de la nova depuradora del municipi per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha afirmat que "en el moment actual que viu l'ACA de manca de recursos és complicat trobar una solució".

Font: delcamp.cat. Imatge: Societat Catalana d'Ordenació del Territori.
 

Pujar