Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

31 d'agost de 2012

Els hotels de la Costa Daurada assoleixen un 95% d'ocupació aquest estiu

Els hotels de la Costa Daurada assoleixen un 95% d'ocupació aquest estiu

Els hotels de la Costa Daurada han mantingut aquest estiu els registres d'ocupació de l'any passat. Amb ocupacions mitjanes del 90% al juliol i de gairebé el 95% a l'agost, els establiments costaners fan una valoració positiva, després d'un inici de temporada incert. Com s'esperava, el turisme estranger ha compensat la davallada del mercat estatal. Als càmpings, però, la situació ha empitjorat deu punts respecte a l'estiu passat -amb ocupacions del 80%-. Pitjor els ha anat als allotjaments de turisme rural del Delta de l'Ebre, amb ocupacions mitjanes del 60%. Tots els sectors es mostren desencisats amb el fet que els turistes escurcen els dies d'estada, reserven a última hora i redueixen la despesa.

El sector hoteler de la Costa Daurada va registrar, durant la primera quinzena d'agost, una ocupació del 94%, un punt inferior respecte a l'any passat. La portaveu de l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda, Teresa Clavé, ha explicat a l'ACN que el fet que l'inici del mes d'agost caigués en dimecres ha fet perdre alguns dies d'ocupació. Malgrat tot, Clavé estima que la segona quinzena ajudarà a quadrar els comptes i permetrà assolir una ocupació del 95%, principalment per les reserves d'última hora del turisme de proximitat.

Un dels punts forts de la Costa Daurada és que el 60% dels turistes repeteixen la seva estada. Aquesta base es nota, sobretot, en municipis com Salou, on s'han assolit ocupacions del 97% durant la primera quinzena d'agost. Això s'explica, sens dubte, per l'eclosió del turisme rus, que ha situat Salou com la seva principal destinació turística a tot l'Estat, i també per l'increment d'altres mercats foranis com el britànic i el francès, que han ajudat a compensar la disminució del turista estatal. A la ciutat de Tarragona, per exemple, l'ocupació s'ha mantingut similar a l'any passat, sobre una mitjana del 70% i amb puntes de ple absolut.

Pel que fa al sector dels càmpings, l'estiu es tancarà amb ocupacions mitjanes del 80%, la qual cosa representa una davallada d'entre set i deu punts respecte a l'estiu passat. El sector ho atribueix a la disminució dels turistes catalans i de la resta de l'Estat. Tot i això, els visitants d'origen francès, anglès, alemany i holandès segueixen apostant per aquest tipus d'oferta i el seu manteniment ha ajudat a tancar un estiu acceptable per als càmpings tarragonins.

Berta Cabré, presidenta de l'Associació de Càmpings del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i vicepresidenta de la Federació Catalana de Càmpings, ha ressaltat la "hipersensibilitat" dels clients envers el preu de les estades. En aquest sentit, la portaveu del sector ha explicat que molts clients "volen conèixer el preu de les coses sense valorar tant el producte que se'ls ofereix". A això també cal sumar-hi -afegeix- que s'està a les portes de l'augment de l'IVA i la implantació de la taxa turística. Davant d'aquests fets, Cabré insta el sector a fer ajustos "importants" perquè l'augment impositiu no recaigui tot sobre la clientela.

Font: ACN.

Pujar