Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de setembre de 2012

Quatre pobles del Camp de Tarragona activen els sometents per protegir la terra

Quatre pobles del Camp de Tarragona activen els sometents per protegir la terra

Quatre municipis del Tarragonès han apostat per contractar seguretat privada per evitar nous robatoris al camp en època de collita. Constantí i Vilallonga del Camp ja han signat un conveni amb una empresa perquè vigili i reguli tant la presència de caçadors furtius com la de presumptes lladres. D'altra banda, la Pobla de Mafumet i el Morell tenen previst signar aquest mateix conveni en les properes setmanes amb la finalitat de tranquil•litzar els pagesos. L'alcalde del Morell, Pere Guinovart, ha explicat que cal vetllar perquè els pagesos estiguin tranquils i sumar esforços amb els cossos policials per garantir la seguretat al camps i evitar la pèrdua de maquinària i de la collita.

El conveni signat pels municipis s'allargaria inicialment fins a finals d'any, termini que s'han fixat els quatre municipis del Tarragonès per decidir si continuen amb aquesta mesura si els resultats són òptims i es detecta una davallada dels robatoris i furts.

L'alcalde del Morell ha admès que, en moltes ocasions, els mateixos pagesos decideixen no denunciar els robatoris però ha assegurat que les pèrdues que representen són importants.

Per la seva banda, el coordinador al Camp de Tarragona del sindicat d'Unió de Pagesos (UP), Josep Ferrer, ha assegurat que espera que hi hagi continuïtat a la campanya iniciada l'any passat per tal que Mossos d'Esquadra i policies locals estiguin atents als requeriments dels pagesos. Tot i així, Ferrer ha assegurat que no està previst que els pagesos inciin de nou patrullaments per evitar robatoris.

Font: delcamp.cat. Imatge: reusdigital.cat

Pujar