Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 de setembre de 2012

Valls visita la Xina a la cerca de noves inversions asiàtiques a la capital de l'Alt Camp

Valls visita la Xina a la cerca de noves inversions asiàtiques a la capital de l'Alt Camp

L'alcalde de Valls, Albert Batet, realitza durant aquesta setmana un viatge de prospecció i contactes comercials a la regió de Hangzhou amb l'objectiu d'atreure inversions d'empreses xineses, en una acció que compta amb el suport de l'agència Acció10, organisme del govern de la Generalitat per a la promoció empresarial. Batet, acompanyat pel regidor de Promoció de la Ciutat, Joan Carles Solé, s'ha reunit avui amb els representants de l'Ajuntament de Deqing, a més de trobades de treball amb diferents empreses i corporacions en disposició de centrar la seva activitat a Catalunya.

El viatge de 5 dies de durada presenta una apretada agenda de contactes i reunions. Avui dijous 6, dia de l'arribada a Xina, l'Alcalde i el Regidor d'Empresa i Ocupació s'han reunit amb el Secretari del Partit al Comtat de Dequing, Zhang Xiaoqiang; amb l'Alcalde Adjunt de Deqing, Wang Shaohua; amb els directors d'Afers Exteriors i de la Comissió de Desenvolupament i Reforma Econòmica del Comtat de Deqing; així com amb el Director de la Cambra de Comerç de la regió. La reunió ha servit per presentar el potencial de la ciutat de Valls com a espai per a invertir, conèixer la realitat de Deqing i estrènyer les relacions institucionals i culturals d'ambdós municipis amb vistes al futur.

La tarda del dijous ha estat dedicada a la visita d’importants empreses del polígon industrial de Deqing, molt proper al municipi de Hangzhou. La delegació vallenca ha pogut conèixer de primera mà tres empreses interessades en explorar el mercat català i espanyol per a possibles apertures d’establiments o delegacions comercials.
La primera de les empreses que ha rebut l'Alcalde de Valls i els seus acompanyants ha estat Hengfeng Top Leisure Co. Ltd., una empresa amb més de 400 milions d’euros de facturació anual, dedicada a la fabricació de mobles de jardí, equipament d’acampada, pesca i caça, i altres estris com tendes, motxilles, etc. Hengfeng Top Leisure Co. Ltd. té actualment una important presència en els mercats dels Estats Units d’Amèrica, Regne Unit, Rússia, Alemanya i Països Baixos, i està estudiant la seva implantació en el mercat català i espanyol, sota una clima de gran optimisme ja que l’empresa ha registrat un creixement sostingut del 20 % en els darrers 7 anys, tant de la seva branca d’activitat dedicat al material d’oci, com la d’immobiliària i com la de finances. A Europa ja col•labora amb Dechatlon, Carrefour i altres marques, però busca reforçar marques pròpies tant al mercat xinès com europeu, tal i com ha aconseguit als Estats Units amb l’etiqueta Westfield.

Les altres dues empreses visitades han estat el Grup Dehua i el Grup OSM. La primera empresa és un gegant de la fabricació de productes manufacturats de fusta amb més de 100 mil milions d’euros de facturació anual, especialment en la fabricació i exportació de parquet, revestiments de fusta, portes, mobles per a la llar i altres derivats de la fusta. La darrera empresa que la delegació vallenca ha visita es dedica a al cultiu de perles i fabricació de joies, i a la cosmètica, i la seva facturació s’acosta als 500 milions d’euros anuals.

El primer dia de visita a la Xina a conclòs amb un sopar oficial amb la presència de les autoritats de la municipalitat i el Comtat de Deqing i amb el vicedirector de l'Oficina del Govern Popular del Comtat de Deqing.

La missió econòmica és una iniciativa conjunta dels responsables de l'empresa Antex Fashion Co. Ltd i l'Ajuntament, fruit dels contactes i de la bona relació sorgida entre aquesta empresa xinesa i el consistori vallenc arran de la constitució de la colla castellera dels Xiquets de Hangzhou, formada per treballadors de l'empresa i apadrinada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Precisament demà a la tarda està prevista una visita oficial a aquesta important empresa per assistir a un assaig dels Xiquets de Hangzhou.

Font: delcamp.cat

Pujar