Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de setembre de 2012

"L'única marca coneguda internacionalment és Barcelona", defensen els promotors

L'empresa impulsora de Barcelona World, el macrocomplex turístic projectat al Tarragonès, ha defensat aquesta tarda que el projecte porti el nom de la capital catalana. "Hem de ser capaços d'atreure visitants estrangers i molta gent no sap on és Espanya o Catalunya, però sí saben on és Barcelona", ha afirmat el conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, durant la presentació del projecte a la delegació del Govern a Tarragona. D'altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha defensat que Barcelona World esdevindrà un referent turístic a nivell europeu i s'ha mostrat convençut que permetrà accelerar algunes infraestructures pendents al territori, sense concretar quines.

Els inversors del nou macrocomplex turístic que s'ha projectat al costat de PortAventura, als termes de Vila-seca i Salou (Tarragonès), defensen que el projecte porti el nom de Barcelona World. "Sigui per les olimpíades o el Barça, els estrangers saben on és Barcelona i per això, si volem que vingui gent, l'única marca que preval és la de Barcelona", ha defensat el conseller delegat de l'empresa brasilera Veremonte, Xavier Adserà.

El responsable del grup inversor ha respost així a les crítiques que aquest matí ha fet l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per qui el projecte no pot renunciar a les marques 'Tarragona' o 'Costa Daurada'. El batlle socialista ha demanat, com també ha fet el PP, que es replantegi el nom de Barcelona World perquè pugui identificar-se amb el territori. Malgrat tot, l'empresa creu que relacionar Barcelona amb el projecte els permetrà assolir els 10 milions de visitants anuals previstos per al complex, que es preveu inaugurar el 2016.

Al seu torn, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha reiterat que veu amb bons ulls el nom del nou macrocomplex. "Barcelona és una gran marca que suma i dóna valor afegit a la resta", ha destacat.

Oportunitat per a les infraestructures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha dit que el projecte aposta per l'Aeroport de Reus i el Port de Tarragona, que confia que vegi incrementada la seva oferta de creuers amb el nou macrocomplex. El conseller ha destacat que el territori està "molt ben dotat d'infraestructures", però ha apuntat que caldrà veure com es pot millorar l'entorn i l'accessibilitat, una vegada el projecte comenci a ser una realitat.

A més, tot i que no n'ha esmentat cap en concret, Recoder s'ha mostrat confiat que Barcelona World permetrà tirar endavant algun dels projectes d'infraestructures pendents. En aquest sentit, cal tenir en compte el creixement de l'Aeroport de Reus i l'oporunitat per als creuers al Port de Tarragona, però també projectes encallats a hores d'ara com són la construcció d'una nova estació central del TGV al sud de l'Aeroport de Reus, la finalització dels trams pendents de l'A-7 o la construcció definitiva de l'A-27.

Centre Recreatiu Turístic

El projecte s'inclou en l'àmbit del Centre Recreatiu Turístic (CRT) de PortAventura. Barcelona World ocuparà unes 600 hectàrees -propietat de 'la Caixa'- de les 826 que inclou la zona -la resta corresponen a PortAventura-. En concret, el nou projecte s'ubicarà en un 70% en el terme municipal de Salou i, el 30% restant, al de Vila-seca. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha destacat que l'ens gestionarà ara les 826 hectàrees que conformaran PortAventura i el nou projecte, però que això no farà modificar els estatuts del Consorci.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que una comissió haurà de decidir quin ha de ser el repartiment dels beneficis de tot el planejament urbanístic, econòmic i fiscal que genera PortAventura i, ara, també Barcelona World. L'alcalde ha defensat la necessitat del Consorci com a bona eina de gestió, després de mesos de picabaralles entre tots dos municipis veïns pel repartiment dels beneficis que genera PortAventura.

Presentació del projecte al territori

El projecte, amb el nom de Barcelona World, té una inversió prevista d'uns 4.700 milions d'euros i suposarà la creació de 20.000 llocs de treball directes i 20.000 més d'indirectes. El parc, amb sis complexes hotelers temàtics que inclouran 6 casinos, teatres, centres de convencions o 12.000 noves habitacions hoteleres, obrirà el 2016 i el grup inversor d'Enrique Bañuelos ja disposa del 20% dels recursos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, l'alcalde de Salou, Pere Granados, i en representació dels inversors, el conseller delegat de l'empresa Veremonte, Xavier Adserà, i Lluís Rollán de La Caixa, han explicat aquest divendres a la tarda a la Delegació del Govern a Tarragona el contingut del projecte, després que al matí s'hagi presentat al Palau de la Generalitat.

Font: delcamp.cat

Pujar