Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

12 de setembre de 2012

Es presenta Slow Food Tarraco, moviment en defensa dels productes autòctons

Es presenta Slow Food Tarraco, moviment en defensa dels productes autòctons

Slow Food Tàrraco neix amb la voluntat de promoure la difusió dels objectius del moviment slow, que aposten per la preservació del medi, dels productes autòctons de cada territori, promocionant-ne la diversitat i també, a la vegada, vetllant per la preservació d’aquestes característiques naturals, geogràfiques, gastronòmiques, ramaderes i del medi ambient.

L'entitat, recentment autoritzat per Slow Food Itàlia, ja s’ha fixat els objectius de treball d’entre els què en destaca la celebració d’activitats formatives i de promoció del moviment slow o la creació de grups de treball per preservar i recuperar espècies vegetals i ramadres de les comarques del Camp de Tarragona. Precisament, per aquest motiu, el proper dimarts dia 18 de setembre en el marc de la celebració de la festa major de Santa Tecla tindrà lloc a la plaça del rei, des de les 12 del migdia a les 12 de la nit, una jornada per promoure la gastronomia que ofereixen els restaurants i productors de Slow Food Tarraco.

Un dels integrants del moviment és el col•lectiu Gent del Camp que aplega productors de verdures ecològiques, que treballen amb el convenciment "que l’agricultura ecològica és el camí a seguir per poder continuar treballant del i pel camp". Gent del Camp té seu a Mas Fabregues, una antiga torre modernista emplaçada al terme municipal de Constantí. Els productors de Gent del Camp habitualment reparteixen les seves fruites i verdures a domicili, tot i què també les comercialitzen a Mas Fabregues, prèvia concertació.

Pujar