Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de setembre de 2012

Imatge renovada de la Catedral de Tarragona després d'un profund treball de restauració

Imatge renovada de la Catedral de Tarragona després d'un profund treball de restauració

Aquest dijous al vespre s'ha inaugurat la restauració de la Catedral de Santa Maria de Tarragona. El projecte, realitzat pel Ministeri de Cultura a través de l'Institut del Patrimoni Cultural, s'emmarca en el Pla de Catedrals espanyol. Les obres es van iniciar l'any 2010 i han finalitzat recentment amb una inversió de prop de 3 MEUR, centrades en la restauració de l'interior de les naus del temple. L'acte ha estat presidit pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el president de la Diputació, Josep Poblet, entre d'altres personalitats. Centenars de persones han volgut copsar l'aspecte renovat del temple.

En aquesta gran obra s'han restaurant els paraments de la volta i els murs, una vegada realitzades les tasques de neteja i de consolidació necessàries. També s'han dut a terme treballs de recuperació i consolidació de les pintures murals i policromies. El projecte ha inclòs la restauració del cadirat del cor, tretze capelles, un sepulcre i diversos murs de tancament de l'església.

També s'ha completat un nou sistema elèctric i d'il•luminació i s'han portat a terme accions a favor de l'accessibilitat al temple. El projecte s'ha acompanyat d'un estudi dels revestiments interiors de murs, voltes i altres elements arquitectònics efectuat pel Departament d'Estudis del Patrimoni Històric de la Universitat de Barcelona.

La Catedral de Santa Maria de Tarragona és un temple de transició del romànic al gòtic, l'espai del qual s'articula a partir d'una planta basilical de creu llatina amb tres naus i un transsepte, similar a edificis coetanis com ara la Seu Vella de Lleida i l'església del Monestir de Sant Cugat.

En la seva història recent, el temple ha estat objecte de diverses intervencions de restauració, entre les quals cal destacar les fetes en la Capella del Claustre i en la Capella principal, finalitzades totes dues a començaments dels anys 90, o les executades en anys posteriors en les façanes de llevant i al campanar.

Font: ACN.

Pujar