Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

15 de setembre de 2012

Grups d'ecologistes rebutgen el projecte Barcelona World

Grups d'ecologistes rebutgen el projecte Barcelona World

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp- Ecologistes de Catalunya i altres entitats ecologistes critiquen l'opacitat amb la que s'ha gestat la proposta de Barcelona World i s'oposen a l'aplicació del projecte.

Aquestes entitats rebutgen el projecte per un conjunt de motius: creuen que aquest complex turístic "no representarà el turisme familiar sinó el consumisme que ens ha portat a la crisi econòmica que estem vivint". Consideren un insult i una manca de solidaritat cap als nombrosos afectats per les expropiacions en la construcció del Port Aventura, el fet que diguin que Barcelona World ja disposa de terrenys preparats.

Els grups ecologistes exposen que és estrictament necessària una nova avaluació ambiental que analitzi les futures demandes energètiques i hídriques, els residus, la mobilitat generada i l'impacte que pot causar aquest complex sobre l'entorn. Coincideixen en que la injecció de 10 milions de turistes més a l’entorn de Vila-seca i Salou suposarà un col•lapse tant per l'abastament d'aigua com d'energia i infraestructures viàries. Afirmen que la construcció del Barcelona World suposaria l’artificialització completa del Cap de Salou i que l'impacte que generaria sobre l'Espai d’Interès Natural de la Sèquia Major (Vila-seca) seria notable.

Finalment, els ecologistes remarquen que el Camp de Tarragona no necessita acollir cap Pla B de l'EuroVegas sinó que el que realment es necessita és apostar per un model basat en el turisme de qualitat respectant l’entorn.

Font: Reus Digital.

Pujar