Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 de setembre de 2012

Parc Central de Tarragona inverteix 20 milions d'euros en l'ampliació del centre comercial

Parc Central de Tarragona inverteix 20 milions d'euros en l'ampliació del centre comercial

El centre comercial Parc Central de Tarragona ha iniciat la construcció d'una nova planta de 7.216 metres quadrats a la part superior de l'edifici on s'hi instal•laran sis sales de cinema, a més de 26 nous locals comercials i de restauració. Els treballs d'ampliació, que s'han iniciat aquesta setmana, finalitzaran al setembre de l'any que ve i suposaran una inversió de 20 milions d'euros. Actualment, el centre comercial dóna feina a unes 700 persones, una xifra que ascendirà fins al miler de treballadors quan concloguin les obres. Amb l'ampliació, el centre comercial disposarà d'una oferta de 135 locals disponibles per al lloguer -un 22% més-, en una superfície de gairebé 34.000 metres quadrats.

Des de la seva inauguració el 1997, Parc Central s'ha consolidat com una de les principals destinacions comercials de la ciutat de Tarragona i tota la demarcació, amb una zona d'influència que arriba als 800.000 habitants. En un comunicat, la direcció del centre destaca que aquesta ampliació representarà una millora de la qualitat de vida dels ciutadans i visitants de Tarragona i un impuls econòmic per a la ciutat.

Parc Central contribuirà a la creació de llocs de treball directes i indirectes amb l'obertura dels nous establiments comercials, locals d'oci i de restauració. Es preveu que, després de la finalització de les obres, el centre comptarà amb uns 1.000 llocs de treball, un 30% més que els actuals.

Tarragona tornarà a tenir sales de cinema al centre de la ciutat

La instal•lació de sis sales de cinema al centre comercial significa que la ciutat de Tarragona tornarà a disposar d'aquesta oferta al casc urbà. Després del tancament dels cinemes Lauren en aquest mateix centre, els ciutadans només podien visionar pel•lícules en un cinema als afores de la ciutat. L'operadora Yelmo Cines hi obrirà sis sales amb capacitat per a 1.250 persones. Totes les projeccions es realitzaran amb tecnologia digital i en tres d'aquestes sales serà possible veure-hi pel•lícules en 3D.

En paraules de Pere Pairó, Gerent de Parc Central, "la millora de l'oferta comercial i d'oci del centre respondrà a les demandes dels habitants i visitants de la ciutat de Tarragona i la seva província, que podran gaudir d'unes instal•lacions renovades amb serveis de primer nivell. Així, ens sentim especialment orgullosos de contribuir a incrementar la proposta cultural de la ciutat de Tarragona, que tornarà a comptar amb sales de cinema al seu casc urbà".

Quan concloguin les obres el setembre de 2013, Parc Central comptarà amb una superfície total de més de 33.939 metres quadrats i 135 locals comercials, cosa que suposa un increment de la superfície disponible per a lloguer actual del 22%. L'empresa encarregada dels treballs és la constructora catalana COPISA i la inversió prevista arriba als 20 milions d'euros.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor, ha manifestat que el projecte "reforçarà l'oferta comercial, d'oci i cultural de la nostra ciutat i serà un revulsiu per l'activitat econòmica de Tarragona". També ha destacat "la important inversió econòmica per part de l'empresa, que ha fet una nova aposta per Tarragona", i ha assenyalat que l'ampliació del Parc Central significarà la creació de nous llocs de treball i tornar a disposar de sales de cinema al centre de la ciutat.

Font: Tarragona 21.

Pujar