Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de setembre de 2012

El Priorat forma part d'un projecte europeu per potenciar els vins de cada territori

El Priorat forma part d'un projecte europeu per potenciar els vins de cada territori

El projecte europeu de recerca Wildwine té com objecte d'estudi els microorganismes presents al raïm i que poden ser utilitzats com a iniciadors de fermentació vínica. Fins ara, els microorganismes s'han vingut inoculant als mostos en forma de soques pures per tal de donar unes característiques especifiques als vins finals. El projecte inclou el Priorat com zona vinícola europea destacada. Wildwine proposa la utilització d'un conjunt de microorganismes -llevats Saccharomyces, No-Saccharomyces i bacteris làctics-, que són el producte d'analitzar aquells que estan presents i adaptats a les condicions locals. Aquesta participació distingeix el Priorat com una de les àrees importants de producció.

Per aquest motiu, es farà una anàlisi en profunditat de les poblacions microbianes obtingudes en diferents zones del Priorat de les varietats més característiques -Garnatxa i Carinyena- obtingudes de conreus amb un màxim respecte al medi ambient. Això permetrà que els còctels de microorganismes produïts puguin ser utilitzats per la producció de vins orgànics i ecològics. Amb aquest estudi es podrà interaccionar amb aquestes altres zones en innovació i intercanviar opinions i maneres de fer presents a altres països.

El projecte s'ha iniciat a l'agost i dura tres anys. Està coordinat per la Fundació Nacional de la Recerca de Grècia i incorpora, apart de les zones gregues, les zones del Piemont (Itàlia), Bordeus (França) i el Priorat, a Catalunya. En totes aquestes zones hi són presents les associacions d'empreses, empreses individuals i les universitats o centres de recerca. Al Priorat hi participen el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, l'empresa Ferrer i Bobet i la Universitat Rovira i Virgili.

A la Universitat hi treballen els membres del grup de recerca Biotecnologia Enològica: Albert Bordons de Porrata-Doria, Cristina Reguant, Gemma Beltran i Albert Mas, responsable del grup i del projecte a Tarragona.

Font: Reus Digital.

Pujar