Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de setembre de 2012

Ryanair tornarà a operar aquest hivern a Reus amb set rutes

Ryanair tornarà a operar aquest hivern a Reus amb set rutes

El Govern confirma que Ryanair tornarà a operar aquesta temporada d'hivern a l'Aeroport de Reus. Ho farà amb un total de 7 rutes amb 21 rotacions setmanals entre els mesos de novembre i març, després que l'any passat l'aerolínia irlandesa va decidir no volar fins a Reus fora de la temporada d'estiu. Enguany l'aeroport oferirà vols a Santiago, Brussel•les (Bèlgica), Frankfurt-Hahn (Alemanya), i Eindhoven (Holanda), i als aeroports anglesos de Londres, East Midlands i Bristol. Està previst que, en conjunt, es transportin uns 100.000 passatgers. Aquest dimecres, la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus ha fet un bon balanç de la temporada d'estiu, en què els vols de Ryanair han registrat una ocupació del 90%.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha celebrat que aquest hivern l'aeroport tingui activitat, a diferència de l'any passat, gràcies als vols de la companyia de baix cost Ryanair. "Tenim garantit que l'aeroport seguirà obert aquest hivern a diferència del passat, en què vam tenir una operativitat nul•la o quasi nul•la", ha apuntat. Font ha dit que la comercialització dels bitllets ja està en marxa. El Govern estima que la companyia transportarà entre 18.000 i 20.000 passatgers al mes.

Ricard Font ha assistit aquest dimecres a Tarragona a la reunió de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus, en què s'ha fet balanç de la temporada d'estiu a la infraestructura aeroportuària. Durant aquest període l'aeroport ha ofert 32 rutes, la majoria al Regne Unit i Irlanda. Com a nous destins respecte la temporada d'estiu del 2011, es troben l'Illa de Man (Irlanda) i Leeds (Regne Unit). Ryanair ha reduït les rutes a la meitat, però el Govern n'està satisfet, ja que ha aconseguit una ocupació mitjana del 90%.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Font ha presentat també aquest dimecres els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebrarà entre els dies 22 i 29 de setembre amb la participació de 22 ajuntaments de la demarcació i de 5 entitats. En conjunt s'oferiran una vuitantena d'activitats lúdiques organitzades sota el lema 'Mou-te en la direcció correcta'.

L'objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és el de conscienciar la ciutadania sobre l'impacte que té un ús abusiu del vehicle privat, i impulsar l'ús de mitjans de transport sostenibles, en particular el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

D'entre tots els actes programats, destaca la Cursa per la Mobilitat Interurbana que tindrà lloc el dia 27 de setembre. L'objectiu és comparar el temps i els costos ambientals i socials que els diferents modes de transport -en aquest cas bus, tren, bici i vehicle privat- necessiten per a realitzar un mateix recorregut. La cursa es farà de forma simultània des de Cambrils, Reus, Salou, Valls, Altafulla i el barri de Sant Pere i Sant Pau, amb finalització al centre de Tarragona.

També destaca la jornada de bus urbà gratuït de Tarragona el 23 de setembre, coincidint amb Santa Tecla o la promoció endegada per l'AMT per regalar targetes sense contacte recarregables als nous clients que carreguin per primer cop la targeta.
Cal destacar també les pedalades i caminades, les activitats relacionades amb la bicicleta, o tallers i jornades educatives i de sensibilització de la ciutadania. Com a novetat, aquesta edició la ciutadania també podrà participar en el concurs fotogràfic 'Apunta't al Clic Mob!' a través de la xarxa social Instagram.

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha destacat que el sistema tarifari integrat al Camp de Tarragona va registrar, l'any passat, 20,6 milions de viatgers.

Instal•laran senyals per millorar la seguretat dels ciclistes en vies del Baix Camp i el Priorat

La Generalitat instal•larà la setmana que ve una vintena de senyals verticals en vies del Baix Camp i el Priorat advertint sobre la necessitat de respectar la distància de seguretat en aquells trams amb una major concentració de ciclistes. La mesura, que ja s'ha portat a terme en altres comarques catalanes, consistirà en senyalitzar un circuit de carreteres secundàries que parteixen de Reus, i passen per indrets com Montbrió del Camp, Riudecols, Pradell de la Teixeta, Porrera, Prades, Alforja o la Selva del Camp, entre d'altres.

El subdirector general d'Explotació Viària del Departament de Territori i Sostenibilitat, Antoni Hereu, ha explicat que se senyalitzaran els punts que han proposat les agrupacions ciclistes del territori. Els senyals recorden la importància de respectar, com a mínim, un metre i mig de distància amb els ciclistes a les carreteres. L'objectiu és reduir la sinistralitat entre un dels col•lectius més vulnerables.

Font: ACN.

Pujar