Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de setembre de 2012

L'hospital Joan XXIII incorpora nous aparells de radiodiagnòstic d'última generació

L'hospital Joan XXIII incorpora nous aparells de radiodiagnòstic d'última generació

L'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) inverteix aquest any més de sis milions d'euros en diversos equipaments d'última generació per als hospitals universitaris Vall d'Hebron, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona i Doctor Josep Trueta de Girona, de l'Institut Català de la Salut (ICS). Per exemple, la Vall d'Hebron compta amb un nou PET-TC que se centra en analitzar l'aspecte molecular de malalties com el càncer. A l'Arnau de Vilanova i el Joan XXIII, s'instal•laran una aparells per al diagnòstic de patologia cardiovascular, endocrinològica, aparell nefrourològic, oncològica i la detecció i localització del gangli sentinella en patologia de mama i melanoma maligne.

El nou equipament de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, una PET-TC, incorpora el avenços tecnològics més avançats en imatge molecular. Les proves que realitza són múltiples i totes estan centrades en l'aspecte molecular de les malalties.
Principalment la PET-TC se centra en proves de diagnòstic i seguiment del càncer, però també s'emprarà en l'abordatge de malalties neurològiques i afeccions cardiovasculars. Està previst que assumirà entre 4.000 i 5.000 proves a l'any, depenent de la seva complexitat.

Es tracta d'un aparell de gran precisió, ja en funcionament, que proporciona informació metabòlica i anatòmica conjunta, ja que presenta en una imatge combinada la informació procedent de la tomografia per emissió de positrons (PET) amb la de tomografia radiològica (TC) d'alta resolució.

Per tant, el resultat espacial i de contrast permet obtenir unes imatges que tradueixen amb màxima fidelitat el processos biològics que es desenvolupen a l'interior de l'organisme. Aquesta PET-TC, que té un cost d'1,9 milions d'euros més les obres d'instal•lació, millora les prestacions dels equipaments en radiodiagnòstic existents a Catalunya i es converteix en un dels equipaments de més precisió i qualitat de resultats d'aquesta modalitat a l'estat.

D'altra banda, els aparells que s'instal•len aquest setembre als hospitals universitaris Arnau de Vilanova i Joan XXIII també suposen un salt qualitatiu per als estudis d'imatge diagnòstica als dos territoris. Aquest equip híbrid -una gammacàmera de doble capçal d'angle variable combinada amb una tomografia radiològica (TC)- que permet la fusió de la imatge gammagràfica amb la radiològica oferint així una imatge més precisa i millorant l'exactitud diagnòstica de la tècnica.

L'aparell, amb un cost de mig milió d'euros, realitzarà unes 4.500 proves a l'any per la diagnòstic de patologia cardiovascular, endocrinològica, aparell nefrourològic, oncològica i la detecció i localització del gangli sentinella en patologia de mama i melanoma maligne.

Aquest mes de setembre també s'ha començat un procés de renovació del equipaments avançats de diagnòstic per a la imatge de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. El canvi d'aquests equips d'alta tecnologia s'allargarà fins al novembre i es concretaran amb la renovació de dos equips de Tomografia Computaritzada (TC) i un equip de Ressonància Magnètica (RM). El cost total d'aquesta renovació és de tres milions d'euros.

Font: Reus Digital.

Pujar