Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 de setembre de 2012

L'Ajuntament de Valls redueix regidories i fusiona quatre organismes autònoms

L'Ajuntament de Valls redueix regidories i fusiona quatre organismes autònoms

L'Ajuntament de Valls reduirà regidories i fusionarà quatre organismes autònoms com a mesura d'estalvi. Les seves funcions i treballadors quedaran integrats en tres grans àrees que aglutinaran els temes d'habitatge i barri antic, igualtat i joventut, i cultura i patrimoni. El nou cartipàs s'aprovarà en el ple d'aquest divendres. "És una fusió", ha afirmat l'alcalde Albert Batet, el qual no ha descartat que aquesta pugui comportar, en un futur, acomiadaments. L'estalvi de la mesura no es podrà quantificar fins als pressupostos de l'any vinent. De moment, ja s'han retocat les retribucions municipals i, amb la supressió de pagues extres que marca el decret espanyol, la reducció és de 30.000 euros.

Per segon cop en aquest mandat, l'Ajuntament de Valls fa cop d'estisores en el seu organigrama. Si uns mesos enrere es tancava l'emissora municipal Ona Valls i es fusionava l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPE) i Casa Caritat en un nou organisme, Valls Genera, ara set regidories quedaran reduïdes a tres, i aquestes absorbiran quatre organismes autònoms.

D'una banda, hi haurà la regidoria d'Acció Territorial, Habitatge i Barri Antic -fruit de la fusió de dues regidories, la de Barri Antic, i la d'Urbanisme, Habitatge i Sostenibilitat, i de l'organisme autònom Provalls. En segon lloc, existirà la regidoria d'Acció Cívica, Igualtat i Joventut -que fusiona tres regidories: Relacions Ciutadanes i Igualtat, Joventut i Dinamització Social.

Finalment, es crearà un patronat de Cultura -que aglutinarà les regidories de Festes, i Cultura i Patrimoni, i tres organismes autònoms: Xarxa Cultura, Museu de Valls i Escola de Música. "Amb el patronat d'Esports ens ha funcionat molt bé, i ara volem repetir el mateix exemple", ha afirmat l'alcalde. Les tres àrees seran encapçalades per Judit Fàbregas, Bàrbara Flores i Jordi Garcia, respectivament.

Batet ha insistit en què, malgrat la fusió, quedaran garantits tots els serveis. "Formen part de l'ADN de la nostra ciutat", ha declarat. En relació, però, a possibles acomiadaments, Batet s'ha limitat a recordar que s'està negociant el conveni col·lectiu i que "hi pot haver conseqüències". "Cal el personal just i necessari", ha afegit. El nou cartipàs s'aprovarà en el ple ordinari d'aquest divendres.

Mocions a favor de la independència i les entitats municipals descentralitzades

En el mateix plenari està previst que s'aprovi una moció, del grup de CiU al govern, en defensa de la continuïtat de l'entitat municipal descentralitzada de Picamoixons, l'única EMD del Camp de Tarragona, segons ha remarcat l'alcalde, i que "està en perill" per la nova llei estatal. També es debatrà una moció d'ERC a favor de la independència, en un text que republicans i convergents estan encara negociant.

Font: ACN.
 

Pujar