Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 de setembre de 2012

El tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal es licitarà a principis de l'any 2012

El tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal es licitarà a principis de l'any 2012

L'adaptació a l'ample mixt d'una de les dues vies de tren convencional entre Tarragona i Castellbisbal, projecte denominat com el tercer fil, es licitarà el primer trimestre del 2013. Ho ha anunciat aquest dimarts la ministra de Foment, Ana Pastor, en resposta a una pregunta de CiU al ple del Senat. Pastor ha afirmat que el tercer fil continua el seu procés i ha assegurat que "al final d'aquest exercici estarà acabat el projecte i estarem en condicions de licitar-lo el primer trimestre de l'any 2013". La ministra ha afirmat que amb la licitació "es donarà solució a curt termini al trasllat de mercaderies en ample UIC a França".

Pastor ha destacat "el compromís" del govern espanyol amb el projecte i en aquest sentit ha assegurat que els pressupostos del 2013 contemplaran una assignació a Tarragona i Barcelona perquè s'iniciï el projecte un cop licitat i adjudicat.
A més, ha declarat que Foment treballa en un gran projecte a mitjà termini per a una nova línia entre Tarragona i Barcelona que aprofitarà part del tram entre Reus-Roda de Barà i continuarà fins a Castellbisbal. De moment ja està en marxa l'estudi informatiu, segons Pastor.

Font: ACN.

Pujar