Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 de setembre de 2012

Els promotors de Barcelona World estan tancant preacords amb operadors internacionals

Els promotors de Barcelona World estan tancant preacords amb operadors internacionals

L'empresa promotora de macrocomplex turístic Barcelona World, Veremonte, ja està tancant preacords amb operadors internacionals que s'han interessat en el projecte després de fer-se públic. El conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, ha destacat la "bona receptivitat" que ha tingut la proposta en els mercats internacionals "perquè serà únic a Europa". En un acte en un hotel de Tortosa, el Govern i l'empresa Veremonte han presentat el projecte davant d'un auditori de més de 150 persones del sector socioeconòmic i polític de les Terres de l'Ebre. Des de la delegació del Govern s'ha iniciat un pla d'acció perquè el territori ebrenc també es pugui beneficiar de la inversió.

Des que el 7 de setembre es va fer públic que Veremonte promovia un macrocomplex turístic al costat del parc temàtic PortAventura, entre Salou i Vila-seca, l'empresa ha iniciat un seguit de contactes per tot el món amb operadors internacionals interessats en el projecte. Com ha explicat Adserà, mentre es treballava en el projecte només es tenien sondejos de l'interès que podia suscitar la inversió, però en les darreres setmanes són molts els operadors que veuen amb bon ulls la iniciativa. "S'estan tancant preacords i assignant terrenys perquè els operadors puguin anar dissenyant els seus projectes", ha detallat.

De fet, Veremonte actuarà com a "motor tractor" de la inversió, de 4.700 milions d'euros, i n'assumirà directament el 20%. La resta es finançarà a través dels mateixos operadors que invertiran en el complex. El Barcelona World preveu la creació de sis centres d'oci, al costat de PortAventura, amb 12.000 places hoteleres, galeries comercials, teatres, i restaurants. També es preveu que hi hagi casinos en els hotels. Adserà ha deixat clar que el projecte no preveu construir "sis parcs temàtics" sinó centres d'oci que complementen el parc temàtic que ja hi ha. "De parc temàtic en tenim un, que s'haurà d'anar ampliant, i estem treballant de la mà dels propiestaris de PortAventura per fer un projecte conjunt", ha afegit.

Veremonte ha presentat el projecte, aquest dimecres, a més de 150 persones en un hotel de Tortosa. Entre aquestes, hi havia alcaldes, regidors, representants de partits polítics, però també empresaris -del sector de la construcció, del moble i turístics, entre altres-; així com representants sindicals. La promotora de la inversió ha donat els detalls del projecte al sector socioeconòmic i polític de les Terres de l'Ebre a petició de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, que ja ha dissenyat un pla d'acció perquè el territori es beneficiï també del Barcelona World.

Tal com ha reconegut Adserà, el projecte pot suposar per les Terres de l'Ebre un "rellançament econòmic" a curt termini durant la seva construcció, ja que l'empresa vol utilitzar tots els recursos locals que pugui; però també durant el seu funcionament. "Tenir un motor econòmic com aquest a 40 minuts que necessitarà subministrament de serveis i menjar, de gent que treballi al complex però visqui a l'Ebre...", ha afegit. A més, Veremonte també ha deixat clar que el gran repte serà aconseguir que els turistes que vinguin -es xifra en 10 milions l'any- allarguin les seves estades. "En la mesura que els hi donem més coses a fer, s'hi quedaran més dies, i en el seu temps d'oci podran baixar al Delta de l'Ebre, igual que aniran a l'amfiteatre de Tarragona o a la Sagrada Família de Barcelona", ha assegurat.

Veremonte ha deixat clar que Barcelona World és ja "una realitat" i que d'aquí a un any i mig s'haurà enllestit tota la tramitació i es posarà la primera pedra, amb l'objectiu d'inaugurar-ho el 2016.

En la presentació a Tortosa, també hi ha participat el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, que ha destacat el revulsiu que suposarà aquest projecte per accelerar infraestructures del territori. A més, Calvet ha reiterat el missatge que ja va donar el conseller Lluís Recoder, davant alguns dubtes sobre l'abastiment d'aigua al nou complex, deixant clar que "de l'Ebre no en sortirà ni una gota més d'aigua". Amb tot, el secretari de Territori sí que ha admès que es podria destinar part de la concessió d'aigua de l'Ebre que ja té el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Font: ACN.

Pujar